Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1207 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 67 g
Tuky 71 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený dezert. Tentokrát ale v odlehčené variantě. Dopřát si tak mohou i ti, co dbají o linii.

Suroviny

piškotový korpus 180 g
domácí nebo kupovaný
káva 1 PL
instantní
likér 2 PL
kávový
ricotta 500 g
jogurt bílý 200 ml
třtinový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao
na posypání

1Dortový korpus nakrájejte na plátky široké asi tři centimetry a polovinu jich narovnejte do čtverhranné nádoby o velikosti přibližně 18 × 18 cm (a objemu minimálně 800 ml).

2V hrnku smíchejte kávu, 2 lžíce horké vody a kávový likér. Polovinou pokapejte připravený piškot v míse.

3Smíchejte ricottu, jogurt, cukr a vanilkový extrakt a polovinou vzniklého krému potřete piškotový základ. Navrch naklaďte zbývající piškotové hranolky, postříkejte je kávou s likérem a potřete zbytkem jogurtu a ricotty.

4Obrácenou stranou lžíce uhlaďte tiramisu a dejte ho aspoň na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

5Tiramisu těsně před podáváním zasypte kakaem - nejlépe to jde přes jemné sítko.

NĚCO NAVÍC: Ricotta je čerstvý syrovátkový sýr se zanedbatelným procentem tuku. Když ricottou nahradíte tučné mascarpone, ze kterého se tiramisu tradičně připravuje, získáte nízkokalorický dezert. Zůstane přitom stejně dobrý! Někde na půli cesty mezi mascarpone a ricottou stojí naše lučina, pokud ale chcete zůstat u nízkého obsahu tuku, podívejte se po Lučině Linie.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Anonym

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to už na tu linii můžeme jíst i tvarohový buchty... pořád je tam spoustu sacharidů... tak si dejte, ale uklidňovat se tím, že sním o 10g méně tuku... to si radši dám menší kousek pravého tiramisu a pak se třeba půjdu proběhnout..!!! Tohle je vlastně nepečený tvarohový dort... a to kakao navrch se dává hned. Že je tiramisu připraveno k jídlu se pozná tak, že je to kakao navrch provlhlé.

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit