Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený dezert tiramisu s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10589 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 1761 g
Tuky 253 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnějším dezertem, v němž mascarpone hraje přímo císařsko-královskou roli, je tiramisu. Není divu, že se dočkalo desítek více či méně vydařených obměn. Máme důvodné podezření, že toto je jedna z nejúspěšnějších!

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
žloutky, bílky oddeleně
strouhaná
cukrářské
maliny 300 g
čerstvé nebo mražené
mandle plátky 1 hrst
pražené

Postup

1
Cukr a žloutky spolu utřete a pak lehce promíchejte s mascarpone.
2
Bílky ušlehejte do polotuha a vetřete je k mascarpone spolu s polovinou čokolády.
3
Piškoty namáčejte v likéru. Polovinou piškotů pak vyložte formu o rozměrech 20 x 26 cm.
4

Potřete polovinou mascarpone, posypte polovinou malin, poklaďte zbylými piškoty i ovocem a potřete zbytkem krému. Posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.

Zapojte tvořivost
Pokud nemáte maliny, použijte jakékoli, i zmražené drobné ovoce – jahody, borůvky, rybíz...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

01.08.2010 13:56
Výborný recept, ale bílá čokoláda mi v chuti vůbec nesedí a celkový dojem kazí. Jinak skvělý!!
22.08.2007 18:16
Toto je neodolatelna forma dezertu, ktera musi chutnat snad skoro kazdemu. Doporucuju! Maliny jeste mozno pokapat Salkem. Mozno v kombinaci s boruvkama, ci ostruzinama

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...