Nejslavnějším dezertem, v němž mascarpone hraje přímo císařsko-královskou roli, je tiramisu. Není divu, že se dočkalo desítek více či méně vydařených obměn. Máme důvodné podezření, že toto je jedna z nejúspěšnějších!
Suroviny
amaretto
60
ml
mascarpone
150
g
krupicový cukr
90
g
vejce
2
ks
žloutky, bílky oddeleně
bílá čokoláda
200
g
strouhaná
piškoty
20
ks
cukrářské
maliny
300
g
čerstvé nebo mražené
mandle plátky
1
hrst
pražené
Postup
1
Cukr a žloutky spolu utřete a pak lehce promíchejte s mascarpone.
2
Bílky ušlehejte do polotuha a vetřete je k mascarpone spolu s polovinou čokolády.
3
Piškoty namáčejte v likéru. Polovinou piškotů pak vyložte formu o rozměrech 20 x 26 cm.
4
Potřete polovinou mascarpone, posypte polovinou malin, poklaďte zbylými piškoty i ovocem a potřete zbytkem krému. Posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.
Zapojte tvořivost
Pokud nemáte maliny, použijte jakékoli, i zmražené drobné ovoce – jahody, borůvky, rybíz...
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů: I v italské kuchyni se setkáte s různými obměnami receptu a s tajnými přísadami(16 receptů )
- Nechte troubu odpočinout! Připravte si osvěžující nepečené dezerty s ovocem ze zahrady(21 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy: Připravte si božský cappuccino cheesecake nebo tiramisu do skleničky(27 receptů )
Komentáře