Nepečený dezert tiramisu s malinami

Nepečený dezert tiramisu s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10462 kcal
Bílkoviny 268 g
Cukr 1759 g
Tuky 242 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nejslavnějším dezertem, v němž mascarpone hraje přímo císařsko-královskou roli, je tiramisu. Není divu, že se dočkalo desítek více či méně vydařených obměn. Máme důvodné podezření, že toto je jedna z nejúspěšnějších!

Suroviny

amaretto 60 ml
mascarpone 150 g
krupicový cukr 90 g
vejce 2 ks
žloutky, bílky oddeleně
bílá čokoláda 200 g
strouhaná
piškoty 20 ks
maliny 300 g
i mražených
mandle plátky hrst
pražené
1.  Cukr a žloutky spolu utřete a pak lehce promíchejte s mascarpone.

2. Bílky ušlehejte do polotuha a vetřete je k mascarpone spolu s polovinou čokolády.

3. Piškoty namáčejte v likéru. Polovinou piškotů pak vyložte formu o rozměrech 20 x 26 cm.

4. Potřete polovinou mascarpone, posypte polovinou malin, poklaďte zbylými piškoty i ovocem a potřete zbytkem krému. Posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.

Zapojte tvořivost
Pokud nemáte maliny, použijte jakékoli, i zmražené drobné ovoce – jahody, borůvky, rybíz...

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit