Suroviny
zmrzlina
1 000
g
Carte d’Or Tiramisu
savoiardi (cukrářské piškoty)
34
ks
káva
250
ml
silná
amaretto
3
PL
rum
1
PL
kakao
3
PL
čokoládové dekorace na ozdobu
Postup
1
Zmrzlinu Carte d’Or Tiramisu necháme krátce povolit.
2
Silnou kávu ochutíme Amaretem a rumem.
3
Do vhodné nádoby naskládáme vedle sebe polovinu piškotů máčených ve směsi kávy a likérů. Rozměklou zmrzlinu rozmícháme a pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme asi polovinu množství zmrzliny na vyskládané piškoty.
4
Poté na zmrzlinu položíme další vrstvu máčených piškotů. Nakonec na poslední vrstvu piškotů nastříkáme zbytek zmrzliny.
5
Dáme ztuhnout do mrazničky. Před podáváním posypeme kakaem a krájíme na jednotlivé porce.