0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Jak si poradit s tuhou roštěnou

maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Víte, jak u řezníka poznat dobré maso? Správný výběr je prvním krokem k skvělému výsledku na talíři. I s tímto problémem vám umíme poradit… 

 

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Už poněkolikáté jsem u dobrého řezníka koupila hovězí roštěnou. Vždy bylo maso krásně měkké a výborné. Tentokrát ale zůstalo tuhé a houževnaté, a to jako klasický steak i při delší úpravě v marinádě. Můžete, prosím, poradit, co se dá dělat, aby maso tohoto typu změklo? Jakou přípravu zvolit? Případně, na co si dát u řezníka pozor? Děkuji předem za všechny rady!

Základní důvody, proč maso nezměkne, jsou dva: 

  1. Nebylo řádně odleželé. Správně odleželé maso je spíše tmavší, nikdy ne zářivě světle červené (výjimkou je maso balené v ochranné atmosféře).
  2. Maso pocházelo ze staršího kusu skotu. Dá se to odhadnout podle barvy tuku – čím blíže bílé, tím spíš se dá usuzovat na mladší kus. 

Pokud maso nezměklo ani v olejové marinádě, zbývá ještě možnost řádně dlouho ho podusit či povařit, nejlépe v tlakovém hrnci.
 

Související články

S chutí tradice: uzené maso
  • Tipy a triky

S chutí tradice: uzené maso

Nejlepší je uzené s kyselou okurkou a hedvábnou bramborovou kaší. My však pro vás máme i další skvělá jídla....
Upečte si maso… pomalu
  • Tipy a triky

Upečte si maso… pomalu

Vůně pečícího se masa dokáže přilákat do kuchyně každého. Vyzkoušejte s námi recepty na pomalé pečení masa! Zvládne je úplně každý, a když při tom dodržíte pár základních pravidel, bude vaše maso prostě božské!...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit