Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat maso na hovězí guláš

hověyí guláš s knedlíkem a cibulí
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Co potřebujete vědět, než vyrazíte k řezníkovi?

Guláš se šťavnatými kousky hovězího masa vám nabídnou téměř v každé hospodě. Uvařte si ho i doma. Příprava na dokonalý výsledek začíná výběrem masa. Na guláš se nejlépe hodí hovězí kližka. Má vysoký obsah kolagenu, takže je po uvaření měkká a šťavnatá. Při nákupu dejte přednost masu z býka, ne z krávy. Guláš uvaříte i z plece, měla by však být prorostlá. Jak vybrat maso, už víte, teď se pusťte do vaření. Inspirujte se následujícími recepty.

Tři podoby guláše

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...