0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařte se šéfkuchařem. Vyšla novinka Jak nakupovat a zpracovávat maso

maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Takhle vypadá jarnění v redakci Apetit. Máme pro vás další knihu do kuchyně. Tentokrát jsme se pustili do masa.

Nová kuchařská kniha od Apetitu přináší všechno, co musíte vědět o nakupování a přípravě masa. A k tomu ověřené recepty a tipy šéfkuchaře Václava Friče. V jedné knize tak dostanete všechny díly oblíbeného masové seriálu pohromadě. Kuchařku si můžete koupit třeba v Apetit Shopu za 179 Kč.

maso s knedlíkem

Měsíc co měsíc pro vás redakce časopisu Apetit připravovala seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso. Na jeho přípravě se podílela redaktorka Katka Švejdová spolu se svérázným šéfkuchařem Václavem Fričem. Vaškovu první návštěvu během focení prvního dílu o květové špičce nikdo z redakce jen tak nezapomene. Kuchař vtrhl do redakční kuchyně jako velká voda, a ještě než si uvázal zástěru a chopil se vařečky, stihl každé redaktorce zvlášť názorně ukázat, která že partie jejího těla je vlastně ta květová špička… „Tenhle Vaškův zvyk – ukazovat lidem jednotlivé díly masa na těle – mi zůstal, i když už seriál o mase nepíšu. Ve společnosti tím budím lehké pozdvižení,“ říká se smíchem redaktorka Katka.

pastrami sendvič

Během téměř tří let společně s Vaškem postupně rozporcovali pašíka od rypáčku až po ocásek a podobně naložili i s hovězím, telecím a jehněčím masem. A teď přišel čas vydat všechny díly oblíbeného seriálu pěkně pohromadě. Na 160 stranách nové kuchařské knihy najdete tipy na nákupy a to nejlepší, co se dá z obecně známých i opomíjených dílů masa uvařit. Koupíte ji například v Apetit Shopu za 179 Kč. Přejeme vám dobrou chuť!

Související články

S chutí tradice: uzené maso
  • Tipy a triky

S chutí tradice: uzené maso

Nejlepší je uzené s kyselou okurkou a hedvábnou bramborovou kaší. My však pro vás máme i další skvělá jídla....
Upečte si maso… pomalu
  • Tipy a triky

Upečte si maso… pomalu

Vůně pečícího se masa dokáže přilákat do kuchyně každého. Vyzkoušejte s námi recepty na pomalé pečení masa! Zvládne je úplně každý, a když při tom dodržíte pár základních pravidel, bude vaše maso prostě božské!...
Jak vybírat a upravit uzené maso
  • Tipy a triky

Jak vybírat a upravit uzené maso

Máte svého favorita mezi recepty na uzené, už už chcete začít vařit, ale potřebujete si vybrat ze záplavy nabízených uzenářských výrobků? Tady jsou naše rady. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit