0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4529 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 335 g
Tuky 279 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální způsob, jak využít třeba zbylou bábovku nebo piškotové pečivo. Samozřejmě nemusí být z tmavého těsta, i když to zintenzivní chuť – podobně jako trocha aromatického likéru.

Suroviny

sušenky 400 g
lze nahradit kakaovým pečivem
smetana ke šlehání 150 ml
ušlehaná do tuha, ve finále přidat lžic likéru / sirupu
likér (aromatický) 200 ml
lze nahradit sirupem v případě dětské verze
mascarpone 250 g
lze nahradit jemným tvarohem nebo lučinou
čokoláda 150 g

Postup

1

Pečivo rozdrobte do mísy. Na vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.

2

Šlehačku s likérem spojte s tvarohem a jemně do ní vetřete mírně vychladlou čokoládu.

3

Polovinu drobečků rozdělte na dno servírovacích sklenic. Pokapejte likérem a na něj lžící navršte polovinu čokoládovo-šlehačkového krému. Vrstvy zopakujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit