Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horká čokoláda s vanilkou

Horká čokoláda s vanilkou

3.2/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1052 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 90 g
Tuky 62 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!

Suroviny

tmavá čokoláda 75 g
nalámaná
podélně rozříznutý
mléko 250 ml
k podávání, nemusí být
k podávání, nemusí být

Postup

1

Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami a/nebo kakaem.

Naučte se španělsky
Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

13.09.2007 19:23
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.4
05.10.2007 13:22
Já mám taky horkou čokoládu, ale ve výrobníku. Zákazníci jsou spokojení, protože je originální hustá čoko. Mám směsi od fy. Gamys z Ostravy a to jsou machři přes čokoládu.

Apetit magazín