Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!
Suroviny
tmavá čokoláda
75
g
nalámaná
krupicový cukr
2
ČL
vanilkový lusk
1
ks
podélně rozříznutý
mléko
250
ml
smetana na vaření
150
ml
12%
k podávání, nemusí být
k podávání, nemusí být
Postup
1
Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami a/nebo kakaem.
Naučte se španělsky
Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.
Komentáře