Horká čokoláda s vanilkou

Horká čokoláda s vanilkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1052 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 90 g
Tuky 62 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!

Suroviny

tmavá čokoláda 75 g
nalámaná
krupicový cukr 2 ČL
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý
mléko 250 ml
smetana na vaření 150 ml
12%
čokoládové hobliny
k podávání, nemusí být
kakao
k podávání, nemusí být

1 Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami a/nebo kakaem.

Naučte se španělsky 
Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Já mám taky horkou čokoládu, ale ve výrobníku. Zákazníci jsou spokojení, protože je originální hustá čoko. Mám směsi od fy. Gamys z Ostravy a to jsou machři přes čokoládu.

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit