Čokoládová kolečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3962 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 338 g
Tuky 254 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokolada a lískové oříšky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proměňte je v tahle lahodná kolečka!

Suroviny

máslo 125 g
změklé
moučkový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 bal
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá
škrob 50 g
kukuřičný
tmavá čokoláda 30 g
nastrouhaná
skořice 1 ČL
mletá
lískové oříšky 150 g
celé, loupané
čokoláda 120 g
60%, roupuštěná ve vodní lázni

1 Máslo utřete s oběma cukry na krém. Mouku smíchejte se škrobem, hořkou čokoládou i skořicí. Směs postupně vmíchejte k máslovému krému a vytvořte hladké těsto. Rozdělte ho na tři díly, z každého vyválejte váleček o průměru 2 centimetry a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice.

2 Válečky krájejte na 1cm silná kolečka. Do středu každé placičky zapíchněte lískový oříšek, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10–15 minut.

3 Kolečka po vychladnutí z poloviny namáčejte v rozpuštěné čokoládě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

Eva Šeligová

Manzelovi moc chutnaji, ale vzdycky se mi pri peceni uplne roztecou na tenkou placku. Kde delam chybu? Chladila sem pres noc.

Lucie Plachá

Nevím, ale mě se stalo tohle se vším cukrovím, když jsem zadělala těsta máslem a ne Herou. Heru používám léta, takže jsem se k ní rychle vrátila.

Lucie Velek

Dobrý den,
osobně bych zkusila snížit teplotu v troubě (já peču cukroví na 150–160 stupňů), také je možné plech s kuličkami před pečením na chvíli vložit do mrazáku, aby šly do trouby opravdu studené.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit