0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1760 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 295 g
Tuky 30 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo dokonale splňuje řadu požadavků na letní lahodu: je rychlé, exotické a voňavé. Navíc ideálně vy­užívá aktuální nabídky trhu – zeleninu můžete libovolně kombinovat.

Suroviny

broskve 2 ks
oloupaná
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 5 cm, oloupaný, na tenké plátky
cibule 4 ks
malé, na šikmé plátky
jogurt bílý 150 ml
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, krájený najemno, lze nahradit petrželkou
citronová štáva
z jednoho citronu
zelenina 400 g
červené a zelené papriky, sušená rajčata, olivy, vše nakrájené na kousky
vinný ocet bílý 2 PL
kuskus 300 g
olivový olej 1 PL
kari pasta 1 PL
lze nahradit mletým kari, rozetřeným s trochou oleje
voda 200 ml
vařící
sůl

Postup

1

Broskve nakrájejte na kousky a smíchejte se zázvorem, jarními cibulkami a octem.

2

Jogurt rozmixujte s koriandrem a solí. Kuskus a olej dejte do mísy a zalijte podle návodu vařící vodou s rozmíchanou kari pastou.

3

Hotový kuskus smíchejte se zeleninou a podávejte s broskvovou omáčkou a ochuceným jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Kuskus je super, ochuceny jogurt take a dobre chutna i ta broskvova "omacka", ale nedala jsem do ni zdaleka vsechen zazvor, podle me by se to pak nedalo jist. Pritelovi broskve nechutnaly, ale zbytek ano, takze muzu doporucit :-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit