0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuskus s chorizem a cizrnou

Kuskus s chorizem a cizrnou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kuskus s chorizem a cizrnou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 238 g
Tuky 87 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka s chorizem a cizrnou.

Suroviny

kuskus 250 g
vývar zeleninový
olivový olej 2 PL
chorizo 200 g
cibule 1 ks
kostičky
paprika mletá sladká 1 ČL
cizrna vařená 400 g
scezená
vývar kuřecí 430 ml
sůl
pepř
petrželka
čerstvá, zelená

Postup

1

Připravte kuskus v zeleninovém vývaru podle návodu.

2

Na pánvi rozpalte olej a opečte uzeninu, nakrájenou na plátky. Vyjměte a dejte stranou.

3

Do oleje přisypte cibuli a opékejte ji 5–6 minut. Přimíchejte papriku, po minutě přidejte cizrnu a kuřecí vývar.

4

Do pánve vraťte uzeninu a vše ještě 2 minuty prohřívejte. Přelijte přes kuskus a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Rychlé, pikantní a dobré. Poprvé jsem tak vyzkoušela cizrnu a teď patří k mým oblíbeným!

Anonym

a uz jsi zkusila Chummus??? fantastická a zdravá náhražka vaječné majonézy stojí za tu námahu. Je třeba použít mixér: uvařená cizrna s vývarem (ne moc,přidat dle konzistence), olivový olej (naopak moc), tahini (tchina) - to je sezamové máslo, česnek, citronová šťáva, mletý římský kmín (cumin),sůl, pepř,lze i chilli...s plackami a čerstvou zeleninou,olivami a zeleninou na kyselo člověka ani nenapadne, že je to nejen bezmasé, ale dokonce i bezmléčné!

Anonym

Prosím Vás, nemůžu vidět recepty, kde se kuskus zalívá horkým vývarem jako instantní nudle! Kuskus je těstovina a správně se připravuje vařením v páře. Pokud doma nemáte hrnec na vaření kuskusu, vařte jej v páře jako kynuté knedlíky. Kuskus před vaření promíchejte s trochou vody - jen pokropit a malou lžičkou olivového oleje. Při vaření v páře jej musíte pravidelně promíchat rukama - podle potřeby dokropit vodou, nebo přidat kapku oleje. Vaří se cca 20 - 30 minut do změknutí. PO UVAŘENÍ MUSÍ KUSKUS ZŮSTAT SYPKÝ. Tak si prosím toto jídlo nepleťte s naší kaší.

Andrea Turoková

skvele rychle a chutne jedlo, ktore zasyti. cibula je lepsia na platky, kuskusu je treba viac (cca 400g) a drubezi vyvar je tam zbytocny...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit