Kuskus s chorizem a cizrnou

Kuskus s chorizem a cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2732 kcal
Bílkoviny 126 g
Cukr 400 g
Tuky 57 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahůdka s chorizem a cizrnou

Suroviny

kuskus 250 g
vývar zeleninový
kostka
olivový olej 2 PL
200 g
paprikový salám ostrý (chorizo)
cibule 1 ks
kostičky
paprika sladká 1 ČL
cizrna 400 g
v konzervě, scezená
vývar kuřecí 430 ml
sůl
pepř
petrželka
čerstvá, zelená
Připravte kuskus v zeleninovém vývaru podle návodu. Na pánvi rozpalte olej a opečte uzeninu, nakrájenou na plátky. Vyjměte a dejte stranou. Do oleje přisypte cibuli a opékejte ji 5–6 minut. Přimíchejte papriku, po minutě přidejte cizrnu a kuřecí vývar. Do pánve vraťte uzeninu a vše ještě 2 minuty prohřívejte. Přelijte přes kuskus a ozdobte petrželkou.

Komentáře

Anonym

Rychlé, pikantní a dobré. Poprvé jsem tak vyzkoušela cizrnu a teď patří k mým oblíbeným!

Anonym

a uz jsi zkusila Chummus??? fantastická a zdravá náhražka vaječné majonézy stojí za tu námahu. Je třeba použít mixér: uvařená cizrna s vývarem (ne moc,přidat dle konzistence), olivový olej (naopak moc), tahini (tchina) - to je sezamové máslo, česnek, citronová šťáva, mletý římský kmín (cumin),sůl, pepř,lze i chilli...s plackami a čerstvou zeleninou,olivami a zeleninou na kyselo člověka ani nenapadne, že je to nejen bezmasé, ale dokonce i bezmléčné!

Anonym

Prosím Vás, nemůžu vidět recepty, kde se kuskus zalívá horkým vývarem jako instantní nudle! Kuskus je těstovina a správně se připravuje vařením v páře. Pokud doma nemáte hrnec na vaření kuskusu, vařte jej v páře jako kynuté knedlíky. Kuskus před vaření promíchejte s trochou vody - jen pokropit a malou lžičkou olivového oleje. Při vaření v páře jej musíte pravidelně promíchat rukama - podle potřeby dokropit vodou, nebo přidat kapku oleje. Vaří se cca 20 - 30 minut do změknutí. PO UVAŘENÍ MUSÍ KUSKUS ZŮSTAT SYPKÝ. Tak si prosím toto jídlo nepleťte s naší kaší.

Andrea Turoková

skvele rychle a chutne jedlo, ktore zasyti. cibula je lepsia na platky, kuskusu je treba viac (cca 400g) a drubezi vyvar je tam zbytocny...

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit