Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuskus s chorizem a cizrnou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kuskus s chorizem a cizrnou

4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 238 g
Tuky 87 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka s chorizem a cizrnou.

Související recepty

Suroviny

kuskus 250 g
vývar zeleninový
olivový olej 2 PL
chorizo 200 g
kostičky
scezená
vývar kuřecí 430 ml
sůl
pepř
petrželka
čerstvá, zelená

Postup

1

Připravte kuskus v zeleninovém vývaru podle návodu.

2

Na pánvi rozpalte olej a opečte uzeninu, nakrájenou na plátky. Vyjměte a dejte stranou.

3

Do oleje přisypte cibuli a opékejte ji 5–6 minut. Přimíchejte papriku, po minutě přidejte cizrnu a kuřecí vývar.

4

Do pánve vraťte uzeninu a vše ještě 2 minuty prohřívejte. Přelijte přes kuskus a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

22.07.2010 08:29
skvele rychle a chutne jedlo, ktore zasyti. cibula je lepsia na platky, kuskusu je treba viac (cca 400g) a drubezi vyvar je tam zbytocny...
22.06.2009 16:43
Prosím Vás, nemůžu vidět recepty, kde se kuskus zalívá horkým vývarem jako instantní nudle! Kuskus je těstovina a správně se připravuje vařením v páře. Pokud doma nemáte hrnec na vaření kuskusu, vařte jej v páře jako kynuté knedlíky. Kuskus před vaření promíchejte s trochou vody - jen pokropit a malou lžičkou olivového oleje. Při vaření v páře jej musíte pravidelně promíchat rukama - podle potřeby dokropit vodou, nebo přidat kapku oleje. Vaří se cca 20 - 30 minut do změknutí. PO UVAŘENÍ MUSÍ KUSKUS ZŮSTAT SYPKÝ. Tak si prosím toto jídlo nepleťte s naší kaší.
02.09.2007 15:05
Recept se nachází v č.7/05, str.14
19.06.2006 20:35
Rychlé, pikantní a dobré. Poprvé jsem tak vyzkoušela cizrnu a teď patří k mým oblíbeným!
31.07.2007 19:21
a uz jsi zkusila Chummus??? fantastická a zdravá náhražka vaječné majonézy stojí za tu námahu. Je třeba použít mixér: uvařená cizrna s vývarem (ne moc,přidat dle konzistence), olivový olej (naopak moc), tahini (tchina) - to je sezamové máslo, česnek, citronová šťáva, mletý římský kmín (cumin),sůl, pepř,lze i chilli...s plackami a čerstvou zeleninou,olivami a zeleninou na kyselo člověka ani nenapadne, že je to nejen bezmasé, ale dokonce i bezmléčné!

Apetit magazín