0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kokosky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Snadné 80 kokosek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4501 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 342 g
Tuky 322 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a jednoduché sušenky jsou ideálním zákuskem k čaji nebo kávě.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
a na posyp plochy
kokos strouhaný 200 g
máslo 200 g
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mandle nebo vlašské na ozdobu

Postup

1

Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy, přisypte kokos a cukr. Přidejte vejce a kousky změklého másla a všechno zpracujte v těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho prohněťte, zabalte do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do chladničky.

2

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z těsta oddělujte malinké kousky a vyválejte je na kuličky. Do každé vmáčkněte lískový oříšek, mandli nebo kousek vlašského ořechu. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pak teplotu trouby trochu zvyšte a kokosky dopečte dozlatova.

3

Vyjměte z trouby a nechte kokosky aspoň pět minut vychladnout ještě na plechu, nejlépe na mřížce. Pak je sejměte z papíru a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě vydrží kokosky až dva týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Většina kokosek bývá tvrdá hmota užmoulaná do kuličky, ale toto se jednoznačně nedá říct o TĚCHTO kokoskách neboť TYTO kokosky jsou naprosto rozplývající se na jazyku a vybuzující chu´tové buńky.Je to prostě krmě pro bohy.

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.17

Eliška Holíková

výtečný recept. dnes jsem poprvé zkoušela a budu je dělat pořád. :)

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč