Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 10 minut 80 kokosek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4581 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 310 g
Tuky 320 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a jednoduché sušenky jsou ideálním zákuskem k čaji nebo kávě.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
a posyp plochy
kokos 200 g
máslo 200 g
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
celá
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
ořechy
mandle, vlašské na ozdobu
1. Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy, přisypte kokos a cukr. Přidejte vejce a kousky změklého másla a všechno zpracujte v těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho prohněťte, zabalte do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do chladničky.

2. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z těsta oddělujte malinké kousky a vyválejte je na kuličky. Do každé vmáčkněte lískový oříšek, mandli nebo kousek vlašského ořechu. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pak teplotu trouby trochu zvyšte a kokosky dopečte dozlatova.

3. Vyjměte z trouby a nechte kokosky aspoň pět minut vychladnout ještě na plechu, nejlépe na mřížce. Pak je sejměte z papíru a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě vydrží kokosky až dva týdny.

Komentáře

Anonym

Většina kokosek bývá tvrdá hmota užmoulaná do kuličky, ale toto se jednoznačně nedá říct o TĚCHTO kokoskách neboť TYTO kokosky jsou naprosto rozplývající se na jazyku a vybuzující chu´tové buńky.Je to prostě krmě pro bohy.

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit