0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kokosky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Snadné 80 kokosek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4501 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 342 g
Tuky 322 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a jednoduché sušenky jsou ideálním zákuskem k čaji nebo kávě.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
a na posyp plochy
kokos strouhaný 200 g
máslo 200 g
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mandle nebo vlašské na ozdobu

Postup

1

Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy, přisypte kokos a cukr. Přidejte vejce a kousky změklého másla a všechno zpracujte v těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho prohněťte, zabalte do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do chladničky.

2

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z těsta oddělujte malinké kousky a vyválejte je na kuličky. Do každé vmáčkněte lískový oříšek, mandli nebo kousek vlašského ořechu. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pak teplotu trouby trochu zvyšte a kokosky dopečte dozlatova.

3

Vyjměte z trouby a nechte kokosky aspoň pět minut vychladnout ještě na plechu, nejlépe na mřížce. Pak je sejměte z papíru a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě vydrží kokosky až dva týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Většina kokosek bývá tvrdá hmota užmoulaná do kuličky, ale toto se jednoznačně nedá říct o TĚCHTO kokoskách neboť TYTO kokosky jsou naprosto rozplývající se na jazyku a vybuzující chu´tové buńky.Je to prostě krmě pro bohy.

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.17

Eliška Holíková

výtečný recept. dnes jsem poprvé zkoušela a budu je dělat pořád. :)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...