Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 10 minut 80 kokosek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4581 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 310 g
Tuky 320 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a jednoduché sušenky jsou ideálním zákuskem k čaji nebo kávě.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
a posyp plochy
kokos 200 g
máslo 200 g
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
celá
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
ořechy
mandle, vlašské na ozdobu
1. Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy, přisypte kokos a cukr. Přidejte vejce a kousky změklého másla a všechno zpracujte v těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho prohněťte, zabalte do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do chladničky.

2. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z těsta oddělujte malinké kousky a vyválejte je na kuličky. Do každé vmáčkněte lískový oříšek, mandli nebo kousek vlašského ořechu. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pak teplotu trouby trochu zvyšte a kokosky dopečte dozlatova.

3. Vyjměte z trouby a nechte kokosky aspoň pět minut vychladnout ještě na plechu, nejlépe na mřížce. Pak je sejměte z papíru a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě vydrží kokosky až dva týdny.

Komentáře

Anonym

Většina kokosek bývá tvrdá hmota užmoulaná do kuličky, ale toto se jednoznačně nedá říct o TĚCHTO kokoskách neboť TYTO kokosky jsou naprosto rozplývající se na jazyku a vybuzující chu´tové buńky.Je to prostě krmě pro bohy.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit