0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 31
Do 30 minut 60 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3928 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 533 g
Tuky 166 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé sušenky a sladký med, kombinace, po které se jen zapráší.

Suroviny

máslo 180 g
změklé
krupicový cukr 225 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 310 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
med 125 ml

Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr a vanilkový extrakt vložte do nádoby kuchyňského robotu a vyšlehejte na světlou a krémovou hmotu. Přidejte vajíčko a dobře našlehejte; nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a umíchejte krásně hladké těsto.

Naberte vždy lžíci těsta, vytvarujte kuličku a položte na plech. Kolem nechávejte dostatek místa – sušenky nabudou. Pak do kuliček udělejte obráceným koncem vařečky důlky a pečte deset minut nebo dokud nezezlátnou. Nechte vychladnout. Před podáváním naplňte důlky medem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit