0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žampiony exoticky naložené

Žampiony exoticky naložené
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Žampiony exoticky naložené

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 2-3 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13262 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 792 g
Tuky 977 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělou chuťovkou a báječně oživí polévky i omáčky. Směs ochucovadel a koření k nakládání je poměrně netradiční a díky citronele v ní zaznívají orientální tóny.

Suroviny

jablečný ocet 250 ml
nebo estragonový ocet svařený v 3/4 l vody
jalovec 1 ČL
nadrcený
pepř mletý 1 ČL
kuličky, nadrcené
hořčičné semínko 1 ČL
tymián 4 snítky
čerstvý
sůl 2 ČL
žampiony 1 kg
očištěné
bobkový list 10 ks
jarní cibulka 2 ks
malé, na kroužky
zázvor (čerstvý)
citronová tráva
olivový olej 1 l

1 Do nálevu z 250 ml estragonového nebo jablečného octa, svařeného ve 3/4 l vody, přidejte 1 lžičku jalovčinek (bobule jalovce), nadrcených, 1 lžičku kuliček černého pepře, nadrcených, 1 lžičku hořčičného semínka, 4 snítky čerstvého tymiánu a 2 lžičky soli a pět minut povařte.

2 Přidejte 1 kg očištěných žampionů (pokud možno stejně velkých) a minutu je povařte. Po vychladnutí přikryjte poklicí a dejte přes noc do chladničky. Nálev slijte.

3 Houby plňte spolu s bobkovým listem a 2 malými cibulkami, nakrájenými na kroužky, do sklenic. Pěchujte jen zlehka. Nahoru položte bobkový list – napomáhá konzervaci. Pro zajímavější chuť můžete k houbám přidat i najemno nakrájený kousek čerstvého zázvoru a citronové trávy (citronela).

4 Do každé sklenice nalijte zhruba 1/4 l olivového oleje, uzavřete a uložte do chladu. Takto naložené houby vydrží i několik týdnů. Než sklenici otevřete, nechte ji dojít pokojové teploty. Pokud všechno hned nespotřebujete, dolijte houby olejem tak, aby byly ponořené. Jejich pikantní chuť vynikne – kromě chuťovek – i v polévkách či omáčkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč