0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené mexické tortilly

Zapečené mexické tortilly

4.4 / 5. Počet hodnocení: 29
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4262 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 478 g
Tuky 174 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tortilla à la palačinka

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule červená 2 ks
nakrájená na klínky
paprika 3 ks
nejlépe různobarevné, nakrájené na tenké proužky
chilli paprička 1 ks
konzervovaná rajčata loupaná 220 g
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý a nasekaný
tortilla 8 ks
čedar 200 g
zakysaná smetana 200 ml
fazole černé 200 g
konzervované
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky.

2

Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte.

3

Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte ­si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra ­nakrá­jejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smí­chejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli pap­ričky a koriandrem.

4

Fazole i s nálevem krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte.

5

Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.

6

Vložte do předehřáté trouby a zapékejte ­25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.

Dejte to k ledu
Jídlo můžete připravit až do bodu 2 a pak zamrazit i na dva měsíce. Potom ho rozmrazte a 35–40 minut zapékejte.

Související články

Tortilla wrap: Poznejte jídlo, které ovládlo internet
  • Tipy a triky

Tortilla wrap: Poznejte jídlo, které ovládlo internet

Milujete tortilly? A taky vám většina dresingu během pojídání vyteče ze spodní části? Ačkoli jste doma zkoušeli snad sto způsobů, jak tortillu zabalit, nikdy vám to tak úplně nevyšlo? Máme pro vás řešení. Šikovní uživatelé sociální sítě...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Obchod Apetit