Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2064 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 208 g
Tuky 76 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplá svačina z drůbežího masa, které vám zbylo ze včerejška. Přidejte salát a máte hlavní chod.

Suroviny

cca průměr 20 cm
olivový olej
na potření placek
drůbeží maso 200 g
vařené či pečené, případně šunka
sýr 200 g
typu čedar, strouhaný
4 PL
mango čatní
jarní cibulka 4 ks
najemno

Postup

1

Navršte suroviny a pečte Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Placky po jedné straně pokapejte olivovým olejem a pomazanou stranou je položte na velký plech. Potřete je rovnoměrně čatní a poté na ně klaďte kousky masa či šunky, sýr a nasekanou jarní cibulku. Pečte osm minut.

2

placky můžete rozkrájet podobným způsobem jako pizzu nebo je jezte vcelku – ale hlavně, dokud jsou ještě teplé a křupavé!

Kouzelná přísada
Čatní je zavařenina z ovoce, v níž se snoubí sladká chuť se slanou a kořeněnou. Výborné je mangové čatní Rajah, cca 70 Kč, k mání v Globusu, Hypernově nebo Tescu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 11:33
Recept se nachází v č.3/05, str.10