Tortilla se sýrem a jarní cibulkou

Tortilla se sýrem a jarní cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1193 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 30 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny na tuhle španělskou tortillu máte doma, chuť do vaření nejspíš taky!

Suroviny

brambory 1 ks
velká
slunečnicový olej 1 PL
jarní cibulka 1 ks
na kousky
paprika červená 1 ks
bez semínek, na proužky
vejce 6 ks
sýr hrst
strouhaný, čedar, gouda či ementál
sůl
pepř

Postup

1

Neoloupanou, dobře omytou bramboru nakrájejte na osm klínků. V pánvi (kterou můžete dát i do trouby) rozpalte olej.

2

Vhoďte na něj dílky brambor, trochu ztlumte oheň a za občasného promíchání opékejte, až změknou a zezlátnou (postup můžete urychlit tím, že pánev zakryjete poklicí).

3

Pak brambory vyjměte, do výpeku vhoďte cibulku a také ji smažte do zezlátnutí.

4

Nakonec přidejte papriku a pečte ji do změknutí. Teď vraťte brambory zpět na pánev.

5

Mezitím v misce rozmíchejte vejce, osolte a opepřete. Vajíčky pak přelijte brambory s cibulkou a paprikou. Smažte na mírném plameni, aby se vejce začala zpevňovat.

6

Rozpalte gril (nebo troubu na 220 °C). Omeletu posypte sýrem a dejte ji péct, dokud povrch krásně a lákavě nezezlátne.

Nakrájejte na díly a podávejte, nejlépe se zeleným salátem.

Komentáře

Martina Zajícová

Není nikde :-)! Tortilla má dva významy - placka, která se dá plnit různými způsoby nebo pokrm z brambor a vajec. Tohle je zrovna španělská verze tortilly - tedy bramborová.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit