Suroviny na tuhle španělskou tortillu máte doma, chuť do vaření nejspíš taky!
Suroviny
Postup
Neoloupanou, dobře omytou bramboru nakrájejte na osm klínků. V pánvi (kterou můžete dát i do trouby) rozpalte olej.
Vhoďte na něj dílky brambor, trochu ztlumte oheň a za občasného promíchání opékejte, až změknou a zezlátnou (postup můžete urychlit tím, že pánev zakryjete poklicí).
Pak brambory vyjměte, do výpeku vhoďte cibulku a také ji smažte do zezlátnutí.
Nakonec přidejte papriku a pečte ji do změknutí. Teď vraťte brambory zpět na pánev.
Mezitím v misce rozmíchejte vejce, osolte a opepřete. Vajíčky pak přelijte brambory s cibulkou a paprikou. Smažte na mírném plameni, aby se vejce začala zpevňovat.
Rozpalte gril (nebo troubu na 220 °C). Omeletu posypte sýrem a dejte ji péct, dokud povrch krásně a lákavě nezezlátne.
Nakrájejte na díly a podávejte, nejlépe se zeleným salátem.
Komentáře
Promiňte, ale kde je tady ta tortilla? :)
Není nikde :-)! Tortilla má dva významy - placka, která se dá plnit různými způsoby nebo pokrm z brambor a vajec. Tohle je zrovna španělská verze tortilly - tedy bramborová.