Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1193 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 30 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny na tuhle španělskou tortillu máte doma, chuť do vaření nejspíš taky!

Suroviny

velká
slunečnicový olej 1 PL
jarní cibulka 1 ks
na kousky
bez semínek, na proužky
vejce 6 ks
sýr hrst
strouhaný, čedar, gouda či ementál
sůl
pepř

Postup

1

Neoloupanou, dobře omytou bramboru nakrájejte na osm klínků. V pánvi (kterou můžete dát i do trouby) rozpalte olej.

2

Vhoďte na něj dílky brambor, trochu ztlumte oheň a za občasného promíchání opékejte, až změknou a zezlátnou (postup můžete urychlit tím, že pánev zakryjete poklicí).

3

Pak brambory vyjměte, do výpeku vhoďte cibulku a také ji smažte do zezlátnutí.

4

Nakonec přidejte papriku a pečte ji do změknutí. Teď vraťte brambory zpět na pánev.

5

Mezitím v misce rozmíchejte vejce, osolte a opepřete. Vajíčky pak přelijte brambory s cibulkou a paprikou. Smažte na mírném plameni, aby se vejce začala zpevňovat.

6

Rozpalte gril (nebo troubu na 220 °C). Omeletu posypte sýrem a dejte ji péct, dokud povrch krásně a lákavě nezezlátne.

Nakrájejte na díly a podávejte, nejlépe se zeleným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

26.05.2016 08:49

Promiňte, ale kde je tady ta tortilla? :)

26.05.2016 12:29

Není nikde :-)! Tortilla má dva významy - placka, která se dá plnit různými způsoby nebo pokrm z brambor a vajec. Tohle je zrovna španělská verze tortilly - tedy bramborová.

Apetit magazín