0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tortilla se sýrem a jarní cibulkou

Tortilla se sýrem a jarní cibulkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1193 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 30 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny na tuhle španělskou tortillu máte doma, chuť do vaření nejspíš taky!

Suroviny

brambory 1 ks
velká
slunečnicový olej 1 PL
jarní cibulka 1 ks
na kousky
paprika červená 1 ks
bez semínek, na proužky
vejce 6 ks
sýr hrst
strouhaný, čedar, gouda či ementál
sůl
pepř

Postup

1

Neoloupanou, dobře omytou bramboru nakrájejte na osm klínků. V pánvi (kterou můžete dát i do trouby) rozpalte olej.

2

Vhoďte na něj dílky brambor, trochu ztlumte oheň a za občasného promíchání opékejte, až změknou a zezlátnou (postup můžete urychlit tím, že pánev zakryjete poklicí).

3

Pak brambory vyjměte, do výpeku vhoďte cibulku a také ji smažte do zezlátnutí.

4

Nakonec přidejte papriku a pečte ji do změknutí. Teď vraťte brambory zpět na pánev.

5

Mezitím v misce rozmíchejte vejce, osolte a opepřete. Vajíčky pak přelijte brambory s cibulkou a paprikou. Smažte na mírném plameni, aby se vejce začala zpevňovat.

6

Rozpalte gril (nebo troubu na 220 °C). Omeletu posypte sýrem a dejte ji péct, dokud povrch krásně a lákavě nezezlátne.

Nakrájejte na díly a podávejte, nejlépe se zeleným salátem.

Komentáře

Martina Zajícová

Není nikde :-)! Tortilla má dva významy - placka, která se dá plnit různými způsoby nebo pokrm z brambor a vajec. Tohle je zrovna španělská verze tortilly - tedy bramborová.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit