■ Podávejte se zeleným salátem ■ Můžete využít vařené brambory, které zbyly od včerejška ■ Je dobrá i studená, třeba jako rychlý oběd do práce
Suroviny
Postup
V kastrolu nebo ve velké silnostěnné pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej a vsypte do ní kolečka brambor tak, aby byla stejnoměrně rozložená.
Do vajec vidličkou zašlehejte sůl a pepř podle chuti, přelijte jimi brambory (vejce se po nich líp rozprostřou, když pánví trochu zatřesete) a zhruba pět minut je smažte. Pak zmírněte plamen a nechte omeletu patnáct až dvacet minut propékat; jen hlídejte, jestli se spodek nesmaží příliš rychle.
Mezitím v troubě rozehřejte gril. Na chvilku pod něj vložte nádobu s omeletou – jen aby se zpevnil povrch. Potom pánev vyjměte, poklaďte omeletu kousky sýra a plátky rajčat, vraťte pod gril a tři až pět minut zapékejte, až rajčata změknou a sýr se roztaví. Podávejte nakrájené na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mexické menu: Tortilly, tacos a další mexické pochoutky 16x jinak(16 receptů)
- Originální svačinky pro děti(18 receptů)
Komentáře
Anonym
06.03.2006 15:01
Tortilla?
Anonym
02.06.2007 08:29
ano, tortilla
Anonym
10.03.2006 22:58
Tortilla
Anonym
27.03.2006 11:12
Tortila
Anonym
29.04.2006 20:24
Tortilla
Anonym
23.05.2006 17:22
jednohubky
Anonym
06.05.2006 19:13
Suroviny
Anonym
28.08.2006 17:01
Suroviny
Anonym
31.08.2007 13:10
Apetit 4/05
Anonym
25.04.2008 20:54
špek