Zapečené mexické tortilly

Zapečené mexické tortilly

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4262 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 478 g
Tuky 174 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tortilla à la palačinka

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule červená 2 ks
nakrájená na klínky
paprika 3 ks
nejlépe různobarevné, nakrájené na tenké proužky
chilli paprička 1 ks
konzervovaná rajčata loupaná 220 g
koriandr 1 svazek
čerstvý a nasekaný
tortilla 8 ks
čedar 200 g
zakysaná smetana 200 ml
fazole černé 200 g
konzervované
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte.

2 Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte ­si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra ­nakrá­jejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smí­chejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli pap­ričky a koriandrem. Fazole i s nálevem krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.

Vložte do předehřáté trouby a zapékejte ­25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.

Dejte to k ledu
Jídlo můžete připravit až do bodu 2 a pak zamrazit i na dva měsíce. Potom ho rozmrazte a 35–40 minut zapékejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Obchod Apetit