Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené mexické tortilly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Snadné 4

Tortilla à la palačinka, se kterou se zavděčíte všem, kteří čekají netrpělivě u stolu!

Suroviny

olivový olej 2 PL
na klínky
různobarevné, na tenké proužky
koriandr čerstvý 1 svazek
čedar 200 g
fazole černé 200 g
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky.

2

Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte.

3

Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte ­si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra ­nakrá­jejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smí­chejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli pap­ričky a koriandrem.

4

Fazole i s nálevem krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte.

5

Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.

6

Vložte do předehřáté trouby a zapékejte ­25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.

Dejte to k ledu
Jídlo můžete připravit až do bodu 2 a pak zamrazit i na dva měsíce. Potom ho rozmrazte a 35–40 minut zapékejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 15:45
Recept se nachází v č.1/06, str.12