Zamotávané tortilly

Zamotávané tortilly

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 777 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 32 g
Tuky 45 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zamotávací hrátky s tortillovými plackami budou spolehlivě bavit každé dítě. Bylo-li by libo váleček, nebo spíš balíček?

Suroviny

cibule 1 ks
malá
sádlo 1 ČL
lze nahradit olejem
hovězí maso mleté 200 g
rajčatové pyré 100 ml
konzervované
sůl 0.5 ČL
necelá
salát 4
rajčata 1 ks
středně velké
zakysaná smetana 125 ml
česnek 0.5 stroužku
nemusí být

1.  Na rozehřátém sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte maso a míchejte, dokud nezhnědne; stačí dvě až tři minuty. Přidejte rajčatové pyré, osolte a promíchejte. Ztlumte plamen, zakryjte poklicí a nechte aspoň hodinu dusit; občas promíchejte. Maso bude měkké a uvařené už po pár minutách, ale delší tepelné zpracování mu přidá na jemnosti. Hotovou omáčku můžete jeden až dva dny uchovat v lednici.
2.  Listy salátu pokrájejte na nudličky, rajče překrojte na čtvrtky a ty ještě na zhruba půlcentimetrové kousky. Do smetany přidejte prolisovaný česnek a špetku soli, a máte skvělou jednoduchou zálivku. Zeleninu a zálivku dejte do samostatných misek, uzavřete a nechte v lednici.
3.  Tortilly je třeba před použitím nahřát. Nejjednodušší to je v mikrovlnné troubě – každou placku ohřívejte deset vteřin při výkonu 750 W. Anebo rozehřejte dostatečně velkou pánev a opékejte na ní tortilly asi půl minuty. Poté je přesuňte na talíř a hned plňte masovou omáčkou, zeleninou a zálivkou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit