0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová omeleta

Bramborová omeleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová omeleta

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 77 g
Tuky 110 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prostá jídla bývají nejchutnější – a tohle je jednoznačný důkaz! My jsme omeletu připravili ze syrových brambor, ale pokud vám zbyly vařené, ušetříte čas: celkovou dobu přípravy si zkrátíte zhruba o čtvrthodinu.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
brambory nové 300 g
neloupané, na kostičky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená, zelené části ponechané na ozdobu
houby 100 g
čerstvé, očištěné, nadrobno
vejce 3 ks
sůl
pepř
smetana ke šlehání 50 ml
40%

1 Na pánvi rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte brambory; trvá to přibližně deset minut. Pak přidejte houby i cibulku a asi pět minut poduste.

2 Vajíčka prošlehejte, osolte, opepřete a přilijte do nich smetanu. Směs vlijte na opečený základ, přikryjte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny dusit na středním plameni. Aby se omeleta nepřipalovala, průběžně ji nadzvedávejte ode dna plochou vařečkou nebo vidličkou.

3 Podávejte teplé, ozdobené kolečky ze zelených částí jarních cibulek.

Roztočte to! 
Do omelety můžete přidat kostičky pikantní klobásy – opečte ji na pánvi spolu s bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit