Omeleta s kozím sýrem a paprikovým salámem

Omeleta s kozím sýrem a paprikovým salámem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 764 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 2 g
Tuky 59 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Báječně pikantní

Suroviny

vejce 2 ks
pažitka hrst
nasekaná
slunečnicový olej 1 ČL
plátků
paprikový salám může být i čabajka nebo chorizo, nakrájené
Na proužky
chilli sušené špetka
drcemé
pálivá paprika nebo chilli paprička, čerstvá a pokrájená, ale nemusí být
kozí sýr 1 plátek
rozdrobený, nebo 2 lžíce čerstvého kozího sýra
sůl
pepř
1.  Vejce prošlehejte v misce s většinou pažitky, osolte a opepřete. Olej v pánvi zahřejte a asi tři minuty na něm smažte plátky salámu a chilli. Pak vše vsypte do misky a promíchejte se sýrem.

2.  Pánev vraťte na oheň, vlijte do ní rozšlehaná vejce a opékejte asi minutu, aby zpevnila, přitom je zlehka promíchávejte vidličkou. Sýrovou směs naneste na polovinu omelety a druhou část přehněte přes náplň. Nechte ještě půl minuty na teple, až se sýr začne rozpouštět, a pak ihned podávejte, posypané zbylou pažitkou.

Pro celou rodinu  Ingredience jednoduše vynásobte čtyřmi! Nejprve osmahněte uzeninu a chilli, pak vlijte vejce a posázejte je kousky sýra. Opékejte na středním plameni pět minut, občas promíchejte. Na závěr krátce zapečte pod grilem nebo přikryjte pokličkou, aby si povrch omelety sedl.

Komentáře

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit