0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta s tuňákem a kukuřicí

Omeleta s tuňákem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Omeleta s tuňákem a kukuřicí

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 78 g
Tuky 63 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept inspirovaný španělskou tortillou vykouzlí ve vaší kuchyni atmosféru slunného jihu.

Suroviny

olivový olej 1 PL
brambory 200 g
pokrájené
jarní cibulka 3 ks
paprika červená 0.5 ks
nakrájená
konzervovaná kukuřice 200 g
tuňák (konzerva) 100 g
vejce 4 ks
velká, rozšlehaná
pepř
sůl

Postup

1

V teflonové pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej a opečte na něm brambory; trvá to asi dvanáct minut. Promíchávejte je, až zezlátnou. Přidejte cibulku i papriku a ještě chvilku smažte.

2

Vmíchejte kukuřici a tuňáka. Potom směs zalijte vajíčky a smažte na mírném ohni asi pět až osm minut, dokud vajíčka nezpevní. Vložte pod gril nebo do trouby rozpálené na 200 °C, aby povrch omelety zpevnil a zezlátl. Podávejte se salátem a kečupem.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit