Omeleta s tuňákem a kukuřicí

Omeleta s tuňákem a kukuřicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1200 kcal
Bílkoviny 67 g
Cukr 104 g
Tuky 62 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Recept inspirovaný španělskou tortillou vykouzlí ve vaší kuchyni atmosféru slunného jihu

Suroviny

olivový olej 1 PL
brambory 200 g
oloupané, pokrájené
jarní cibulka 3 ks
nakrájená
paprika červená 0.5 ks
nakrájená
kukuřice 200 g
plechovka, slitá, sladká
100 g
tuňák ve vlastní šťávě odkapaný
vejce 4 ks
velká, rozšlehaná
pepř
sůl
1. Připravte základ
V teflonové pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej a opečte na něm brambory; trvá to asi dvanáct minut. Promíchávejte je, až zezlátnou. Přidejte cibulku i papriku a ještě chvilku smažte.

2. Vše krátce zapečte
Vmíchejte kukuřici a tuňáka. Potom směs zalijte vajíčky a smažte na mírném ohni asi pět až osm minut, dokud vajíčka nezpevní. Vložte pod gril nebo do trouby rozpálené na 200 °C, aby povrch omelety zpevnil a zezlátl.

Podávejte se salátem a kečupem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit