Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová omeleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 77 g
Tuky 110 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prostá jídla bývají nejchutnější – a tenhle recept je jednoznačný důkaz! My jsme bramborovou omeletu připravili ze syrových brambor, ale pokud vám zbyly vařené, ušetříte čas: celkovou dobu přípravy si zkrátíte zhruba o čtvrthodinu.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
neloupané, na kostičky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená, zelené části ponechané na ozdobu
houby 100 g
čerstvé, očištěné, nadrobno
vejce 3 ks
sůl
pepř

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte brambory; trvá to přibližně deset minut. Pak přidejte houby i cibulku a asi pět minut poduste.

2

Vajíčka prošlehejte, osolte, opepřete a přilijte do nich smetanu.

3

Směs vlijte na opečený základ, přikryjte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny dusit na středním plameni. Aby se omeleta nepřipalovala, průběžně ji nadzvedávejte ode dna plochou vařečkou nebo vidličkou.

4

Podávejte teplé, ozdobené kolečky ze zelených částí jarních cibulek.

Roztočte to! 
Do omelety můžete přidat kostičky pikantní klobásy – opečte ji na pánvi spolu s bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:47
Recept se nachází v č.7/06, str.30

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...