Prostá jídla bývají nejchutnější – a tohle je jednoznačný důkaz! My jsme omeletu připravili ze syrových brambor, ale pokud vám zbyly vařené, ušetříte čas: celkovou dobu přípravy si zkrátíte zhruba o čtvrthodinu.
Suroviny
1 Na pánvi rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte brambory; trvá to přibližně deset minut. Pak přidejte houby i cibulku a asi pět minut poduste.
2 Vajíčka prošlehejte, osolte, opepřete a přilijte do nich smetanu. Směs vlijte na opečený základ, přikryjte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny dusit na středním plameni. Aby se omeleta nepřipalovala, průběžně ji nadzvedávejte ode dna plochou vařečkou nebo vidličkou.
3 Podávejte teplé, ozdobené kolečky ze zelených částí jarních cibulek.
Roztočte to!
Do omelety můžete přidat kostičky pikantní klobásy – opečte ji na pánvi spolu s bramborami.
Komentáře
Anonym
10.09.2007 20:47
Apetit 7/06