Prostá jídla bývají nejchutnější – a tohle je jednoznačný důkaz! My jsme omeletu připravili ze syrových brambor, ale pokud vám zbyly vařené, ušetříte čas: celkovou dobu přípravy si zkrátíte zhruba o čtvrthodinu.
Suroviny
Postup
Na pánvi rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte brambory; trvá to přibližně deset minut. Pak přidejte houby i cibulku a asi pět minut poduste.
Vajíčka prošlehejte, osolte, opepřete a přilijte do nich smetanu.
Směs vlijte na opečený základ, přikryjte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny dusit na středním plameni. Aby se omeleta nepřipalovala, průběžně ji nadzvedávejte ode dna plochou vařečkou nebo vidličkou.
Podávejte teplé, ozdobené kolečky ze zelených částí jarních cibulek.
Roztočte to!
Do omelety můžete přidat kostičky pikantní klobásy – opečte ji na pánvi spolu s bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá snídaně: míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů)
Komentáře
10.09.2007 20:47
Apetit 7/06