Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bamborová omeleta s rukolou a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1748 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 108 g
Tuky 101 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je dobré dodržet postup, aby byla omeleta uvnitř vláčná i pevná a z obou stran dozlatova opečená.

Suroviny

oloupané
olivový olej 3 PL
+ trochu na zakapání
velká, pokrájená
vejce 5 ks
rozšlehaná se solí a pepřem
sůl
pepř mletý
rukola 100 g
strouhaný nebo hoblinky

Postup

1

Brambory pokrájejte na plátky o síle malíčku. Ve velké silnostěnné nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Až se začnou opékat, přilijte asi 220 ml vody (pozor, bude to prskat!). Přikryjte a asi deset minut vařte doměkka.

2

Slijte všechnu přebytečnou tekutinu a do pánve přilijte vejce. Lehce promíchejte, aby směs byla stejnorodá. Na mírném ohni pečte bez pokličky asi pět minut – omeleta by měla být zespodu už pevná. Na pánev položte větší talíř a opatrně na něj placku překlopte. Do pánve přidejte trošku oleje a ještě na ni omeletu na pět minut vraťte; položte ji neopečenou stranou dolů.

3

Nakrájejte, posypte roketou a parmazánem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

Přidejte oheň
Spolu s cibulí přihoďte jemně nakrájenou čerstvou chilli papričku.

TIP APETITU
Italský tvrdý sýr z ovčího mléka Pecorino Romano je výraznější než parmazán a je v něm méně tuku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:33
Recept se nachází v č.9/05, str.10