Je dobré dodržet postup, aby byla omeleta uvnitř vláčná i pevná a z obou stran dozlatova opečená.
1 Brambory pokrájejte na plátky o síle malíčku. Ve velké silnostěnné nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Až se začnou opékat, přilijte asi 220 ml vody (pozor, bude to prskat!). Přikryjte a asi deset minut vařte doměkka.
2 Slijte všechnu přebytečnou tekutinu a do pánve přilijte vejce. Lehce promíchejte, aby směs byla stejnorodá. Na mírném ohni pečte bez pokličky asi pět minut – omeleta by měla být zespodu už pevná. Na pánev položte větší talíř a opatrně na něj placku překlopte. Do pánve přidejte trošku oleje a ještě na ni omeletu na pět minut vraťte; položte ji neopečenou stranou dolů.
3 Nakrájejte, posypte roketou a parmazánem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.
Přidejte oheň
Spolu s cibulí přihoďte jemně nakrájenou čerstvou chilli papričku.
TIP APETITU
Italský tvrdý sýr z ovčího mléka Pecorino Romano je výraznější než parmazán a je v něm méně tuku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá snídaně: míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů)
Komentáře
Anonym
03.09.2007 14:33
Apetit 9/05