Omeleta s roketou a parmazánem

Omeleta s roketou a parmazánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 915 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 107 g
Tuky 41 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Je dobré dodržet postup, aby byla omeleta uvnitř vláčná i pevná a z obou stran dozlatova opečená

Suroviny

brambory 500 g
oloupané
olivový olej 3 PL
plus trochu na zakapání
cibule 1 ks
velká, pokrájená
5 ks
vajec rozšlehaných se solí a pepřem
rukola 100 g
parmazán hrst
strouhaný nebo hoblinky
1. Brambory pokrájejte na plátky o síle malíčku. Ve velké silnostěnné nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Až se začnou opékat, přilijte asi 220 ml vody (pozor, bude to prskat!). Přikryjte a asi deset minut vařte doměkka.

2. Slijte všechnu přebytečnou tekutinu a do pánve přilijte vejce. Lehce promíchejte, aby směs byla stejnorodá. Na mírném ohni pečte bez pokličky asi pět minut – omeleta by měla být zespodu už pevná. Na pánev položte větší talíř a opatrně na něj placku překlopte. Do pánve přidejte trošku oleje a ještě na ni omeletu na pět minut vraťte; položte ji neopečenou stranou dolů.

3. Nakrájejte, posypte roketou a parmazánem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

Přidejte oheň:
Spolu s cibulí přihoďte jemně nakrájenou čerstvou chilli papričku.

Tip apetitu
Italský tvrdý sýr z ovčího mléka Pecorino Romano značky Zanetti je výraznější než parmazán a je v něm málo tuku. V Tescu stojí 200 g 109 Kč.

Obchod Apetit