Hovězí polévka s knedlíčky

Hovězí polévka s knedlíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 126 g
Tuky 35 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka je příkladem krásy v jednoduchosti a důležitosti vývaru – právě na něm totiž stojí její chuť!

Suroviny

Na polévku
vývar hovězí 1.2 l
200 g
vařené maso není nezbytné
sůl
pepř
mrkev 1 ks
očištěná, nakrájená
máslo 1 PL
lze nahradit olejem
hrášek
lze nahradit zelenými fazolkami
petrželka
na ozdobení
Na knedlíčky
300 g
drubeží játra naškrábaná
strouhanka 3 PL
+ na obal kendlíčků
vejce 1 ks
česnek
majoránka (drhnutá)
petrželka
sůl
pepř

Postup

1

Nejprve připravte knedlíčky. Játrovou hmotu propracujte s vejcem a kořením, zahustěte strouhankou. Tvarujte malé knedlíčky a lehce je obalte ve strouhance.

.

2

Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte mrkev; stačí pět až šest minut.

3

Vývar uveďte v hrnci do varu, zavařte do něj mrkev a knedlíčky. Na nižším ohni povařte a asi po pěti minutách přidejte hrášek nebo fazolky. Když knedlíčky vyplavou na povrch (trvá to 10–12 minut podle velikosti), vložte pokrájené maso a prohřejte.

4

Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte petrželku a podávejte.

Tipy
Směs na játrové knedlíčky běžně koupíte hotovou, takže už stačí pouze tvarovat. Můžete ji také jen protlačit do polévky přes hrubé struhadlo jako takzvanou játrovou rýži

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit