0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1425 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 120 g
Tuky 63 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Morkové knedlíčky jsou snad ještě lepší než oblíbené játrové!

Suroviny

hovězí žebra 300 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer ¼ ks
cibule ½ ks
pepř 5 kuličky
petrželka
hladkolistá na ozdobu
Na knedlíčky
hovězí morková kost 600 g
vydlabte asi 100 g morku)
vejce 1 ks
mléko 100 ml
housky 150 g
bez kůrky
strouhanka 2 PL
sůl
pepř
črstvě mletý

Postup

1

Prázdné morkové kosti a hovězí žebra zalijte studenou vodou (1,5 l), přidejte celý pepř a osolte. Vařte zvolna asi 2–4 hodiny (během varu dolévejte vodu). Asi 20 minut před koncem varu přidejte očištěnou mrkev, celer, petržel a cibuli. Pak přeceďte, ideálně přes plátýnko.

2

Na knedlíčky nakrájejte rohlíky na kostičky a pokropte je mlékem. Nadrobno pokrájený morek smíchejte se žloutky a petrželkou. Osolte a opepřete. Dobře vymíchejte a pak přidejte žemli a prosátou strouhanku. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.

3

Z hmoty tvořte malé kuličky a po částech je zavářejte do části vroucího vývaru. Vařte 2–3 minuty. Každou dávku vyjměte děrovanou naběračkou a ponořte do studené vody, aby knedlíčky ztuhly. Nakonec všechny vložte zpět a už jen prohřejte. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Na knedlíčky jsou ideální žemle, housky a rohlíky. Dostatečně tuhý je i tzv. americký toustový chléb (běžný toustový chleba je málo hutný a knedlíčky se rozpadají).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč