Indonéská hovězí polévka

Indonéská hovězí polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2762 kcal
Bílkoviny 179 g
Cukr 412 g
Tuky 34 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

I s levnějším kouskem hovězího (povařte je ale opravdu doměkka!) bude mít tato překrásná polévka velký úspěch a obohatí váš repertoár!

Suroviny

Na polévku
svíčková 350 g
nudle rýžové 300 g
širší, ploché
fazolky zelené 180 g
zelené
hrášek hrst
zelený
koriandr
čerstvé lístky
bazalka
čerstvé lístky
150 g
sójové klíčky lze nahradit mungo klíčky apod
vývar hovězí 2 l
limetová šťáva
z 1 limety
papričková pasta Sambal oelek
Na dochucení
rybí omáčka 2 PL
lze nahradit sójovou omáčkou
1.  Maso zabalte do fólie a dejte na hodinu do mrazáku. Pak je vyjměte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Nechte dojít pokojové teploty.

2.  Nudle povařte tři až čtyři minuty ve vroucí vodě, nebo je jenom vroucí vodou zalijte, aby změkly. Sceďte a dejte stranou.

3.  Fazolky a hrášek spařte vroucí vodou nebo minutu povařte, sceďte a propláchněte studenou vodou.
Dejte do mísy spolu s koriandrem, bazalkou a výhonky.

4.  Bujon uveďte v hrnci do varu, nudle velmi rychle propláchněte horkou vodou, oddělte je vidličkou a rozdělte do misek. Zalijte horkým vývarem, přidejte plátky masa a nechte dvě minuty stát (svíčková tím zkřehne, jiné maso ne). Vsypte zeleninu a listy bylinek, dotáhněte chuť limetovou šťávou, rybí nebo sójovou omáčkou a trochou ostré papričkové pasty.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit