Indonéská hovězí polévka

Indonéská hovězí polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2762 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 412 g
Tuky 34 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I s levnějším kouskem hovězího (povařte je ale opravdu doměkka!) bude mít tato překrásná polévka velký úspěch a obohatí váš repertoár!

Suroviny

Na polévku
svíčková 350 g
nudle rýžové 300 g
širší, ploché
fazolky zelené 180 g
zelené
hrášek hrst
zelený
koriandr
čerstvé lístky
bazalka
čerstvé lístky
150 g
sójové klíčky lze nahradit mungo klíčky apod
vývar hovězí 2 l
limetová šťáva
z 1 limety
papričková pasta Sambal oelek
Na dochucení
rybí omáčka 2 PL
lze nahradit sójovou omáčkou
1.  Maso zabalte do fólie a dejte na hodinu do mrazáku. Pak je vyjměte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Nechte dojít pokojové teploty.

2.  Nudle povařte tři až čtyři minuty ve vroucí vodě, nebo je jenom vroucí vodou zalijte, aby změkly. Sceďte a dejte stranou.

3.  Fazolky a hrášek spařte vroucí vodou nebo minutu povařte, sceďte a propláchněte studenou vodou.
Dejte do mísy spolu s koriandrem, bazalkou a výhonky.

4.  Bujon uveďte v hrnci do varu, nudle velmi rychle propláchněte horkou vodou, oddělte je vidličkou a rozdělte do misek. Zalijte horkým vývarem, přidejte plátky masa a nechte dvě minuty stát (svíčková tím zkřehne, jiné maso ne). Vsypte zeleninu a listy bylinek, dotáhněte chuť limetovou šťávou, rybí nebo sójovou omáčkou a trochou ostré papričkové pasty.

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit