0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indonéská hovězí polévka

Indonéská hovězí polévka

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2762 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 412 g
Tuky 34 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I s levnějším kouskem hovězího (povařte je ale opravdu doměkka!) bude mít tato překrásná polévka velký úspěch a obohatí váš repertoár!

Suroviny

Na polévku
svíčková 350 g
nudle rýžové 300 g
širší, ploché
fazolky zelené 180 g
zelené
hrášek hrst
zelený
koriandr čerstvý
čerstvé lístky
bazalka
čerstvé lístky
150 g
sójové klíčky lze nahradit mungo klíčky apod
vývar hovězí 2 l
limetová šťáva
z 1 limety
papričková pasta Sambal oelek
Na dochucení
rybí omáčka 2 PL
lze nahradit sójovou omáčkou
1.  Maso zabalte do fólie a dejte na hodinu do mrazáku. Pak je vyjměte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Nechte dojít pokojové teploty.

2.  Nudle povařte tři až čtyři minuty ve vroucí vodě, nebo je jenom vroucí vodou zalijte, aby změkly. Sceďte a dejte stranou.

3.  Fazolky a hrášek spařte vroucí vodou nebo minutu povařte, sceďte a propláchněte studenou vodou.
Dejte do mísy spolu s koriandrem, bazalkou a výhonky.

4.  Bujon uveďte v hrnci do varu, nudle velmi rychle propláchněte horkou vodou, oddělte je vidličkou a rozdělte do misek. Zalijte horkým vývarem, přidejte plátky masa a nechte dvě minuty stát (svíčková tím zkřehne, jiné maso ne). Vsypte zeleninu a listy bylinek, dotáhněte chuť limetovou šťávou, rybí nebo sójovou omáčkou a trochou ostré papričkové pasty.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit