Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí polévka s knedlíčky

Hovězí polévka s knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 126 g
Tuky 35 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka je příkladem krásy v jednoduchosti a důležitosti vývaru – právě na něm totiž stojí její chuť!

Suroviny

Na polévku
vývar hovězí 1,2 l
200 g
vařené maso není nezbytné
sůl
pepř
mrkev 1 ks
očištěná, nakrájená
lze nahradit olejem
hrášek
lze nahradit zelenými fazolkami
petrželka
na ozdobení
Na knedlíčky
300 g
drubeží játra naškrábaná
strouhanka 3 PL
+ na obal kendlíčků
vejce 1 ks
majoránka (drhnutá)
petrželka
sůl
pepř

Postup

1

Nejprve připravte knedlíčky. Játrovou hmotu propracujte s vejcem a kořením, zahustěte strouhankou. Tvarujte malé knedlíčky a lehce je obalte ve strouhance.

.

2

Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte mrkev; stačí pět až šest minut.

3

Vývar uveďte v hrnci do varu, zavařte do něj mrkev a knedlíčky. Na nižším ohni povařte a asi po pěti minutách přidejte hrášek nebo fazolky. Když knedlíčky vyplavou na povrch (trvá to 10–12 minut podle velikosti), vložte pokrájené maso a prohřejte.

4

Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte petrželku a podávejte.

Tipy
Směs na játrové knedlíčky běžně koupíte hotovou, takže už stačí pouze tvarovat. Můžete ji také jen protlačit do polévky přes hrubé struhadlo jako takzvanou játrovou rýži

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

19.03.2008 08:47
Recept se nachází v příl. č.2/07, str.4

Apetit magazín