Tahle polévka je příkladem krásy v jednoduchosti a důležitosti vývaru – právě na něm totiž stojí její chuť!
Suroviny
Postup
Nejprve připravte knedlíčky. Játrovou hmotu propracujte s vejcem a kořením, zahustěte strouhankou. Tvarujte malé knedlíčky a lehce je obalte ve strouhance.
.
Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte mrkev; stačí pět až šest minut.
Vývar uveďte v hrnci do varu, zavařte do něj mrkev a knedlíčky. Na nižším ohni povařte a asi po pěti minutách přidejte hrášek nebo fazolky. Když knedlíčky vyplavou na povrch (trvá to 10–12 minut podle velikosti), vložte pokrájené maso a prohřejte.
Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte petrželku a podávejte.
Tipy
Směs na játrové knedlíčky běžně koupíte hotovou, takže už stačí pouze tvarovat. Můžete ji také jen protlačit do polévky přes hrubé struhadlo jako takzvanou játrovou rýži
Komentáře