Tahle polévka je příkladem krásy v jednoduchosti a důležitosti vývaru – právě na něm totiž stojí její chuť!
Suroviny
Postup
Nejprve připravte knedlíčky. Játrovou hmotu propracujte s vejcem a kořením, zahustěte strouhankou. Tvarujte malé knedlíčky a lehce je obalte ve strouhance.
.
Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte mrkev; stačí pět až šest minut.
Vývar uveďte v hrnci do varu, zavařte do něj mrkev a knedlíčky. Na nižším ohni povařte a asi po pěti minutách přidejte hrášek nebo fazolky. Když knedlíčky vyplavou na povrch (trvá to 10–12 minut podle velikosti), vložte pokrájené maso a prohřejte.
Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte petrželku a podávejte.
Tipy
Směs na játrové knedlíčky běžně koupíte hotovou, takže už stačí pouze tvarovat. Můžete ji také jen protlačit do polévky přes hrubé struhadlo jako takzvanou játrovou rýži
Komentáře
Anonym
19.03.2008 08:47
Apetit 2/07