Neděste se dlouhého seznamu ingrediencí - spojí se v jedinečnou exotickou chuť.
Suroviny
česnek
2
stroužky
zázvor (čerstvý)
2
PL
nakrájený
cibule
3
ks
malé, najemno
kurkuma (mletá)
špetka
zázvor (mletý)
špetka
pepř bílý
špetka
drcený
sůl mořská
špetka
koriandr čerstvý
stonky čerstvého
nebo citronová
chilli paprička
1
ks
olivový olej
3
PL
hovězí roštěnec
100
g
nebo svíčková
kokosové mléko
1,2
l
vývar hovězí
750
ml
citronová šťáva
2
PL
nebo limetová
citronová tráva
2
ks
cukr
2
ČL
listy
Postup
1
Česnek, zázvor, cibulku, koriandr, papričku, kůru a všechno koření rozmixujte nebo utřete se dvěma lžícemi oleje na hladkou pastu. V hrnci ji na zbývajícím oleji trochu opečte.
2
Přidejte proužky masa a tři až čtyři minuty opékejte. Zalijte mlékem i vývarem, přidejte citrusovou šťávu, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku a půl hodiny mírně vařte.
3
Vyjměte citronovou trávu, vsypte špenát a nechte minutu stát, až lístky zavadnou. Ihned podávejte.