Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 239 g
Tuky 65 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neděste se dlouhého seznamu ingrediencí - spojí se v jedinečnou exotickou chuť.

Suroviny

česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 PL
nakrájený
malé, najemno
zázvor (mletý) špetka
pepř bílý špetka
drcený
sůl mořská špetka
koriandr čerstvý
stonky čerstvého
nebo citronová
olivový olej 3 PL
nebo svíčková
vývar hovězí 750 ml
nebo limetová
citronová tráva 2 ks
cukr 2 ČL

Postup

1

Česnek, zázvor, cibulku, koriandr, papričku, kůru a všechno koření rozmixujte nebo utřete se dvěma lžícemi oleje na hladkou pastu. V hrnci ji na zbývajícím oleji trochu opečte.

2

Přidejte proužky masa a tři až čtyři minuty opékejte. Zalijte mlékem i vývarem, přidejte citrusovou šťávu, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku a půl hodiny mírně vařte.

3

Vyjměte citronovou trávu, vsypte špenát a nechte minutu stát, až lístky zavadnou. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Apetit magazín