Omáčka k namáčení, která oživí každé grilované jídlo, ale i pečenou rybu nebo drůbež. Spojuje v sobě ostré koření a pikantní zeleninu, je zároveň navinulá i sladká. Zkrátka – polechtá všechny chuťové pohárky najednou!
Suroviny
sušená rajčata
200
g
v oleji, najemno
garam masala
2
ČL
chilli sušené
½
ČL
cibule červená
1
ks
najemno
víno červené
2
PL
lze nahradit balzamikovým octem
sůl
pepř
Postup
1
Olej z rajčat slijte na pánvičku a vsypte do něj garam masalu i chilli.
2
Za stálého míchání ohřívejte zhruba pět minut, aby se uvolnily všechny vůně.
3
Pak přidejte sušená rajčata, cibuli, víno nebo balzamikový ocet.
4
Zamíchejte, dochuťte solí i pepřem a znovu pečlivě promíchejte.
5
Nechte omáčku vychladnout na pokojovou teplotu a podávejte k masu.
Komentáře