Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pálivá salsa
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3498 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 574 g
Tuky 15 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka do sendvičů a baget. Pozor, pálí!

Suroviny

najemno, velký
olivový olej 1 PL
na osminky
sůl mořská
pepř barevný
drcený
česnek 1 stroužek
prolisovaný
římský kmín ½ ČL
mletý
sterilovaná
zázvor (čerstvý) 100 g
nastrouhaný
škrob 1 ČL
kukuřičný, na zahuštění

Postup

1

Cibuli osmahněte na oleji doměkka; trvá to asi tři minuty. Pak přidejte rajčata a všechny ostatní suroviny kromě škrobu. Zalijte takovým množstvím vody, abyste získali kašovitou směs. Na mírném plameni vařte dvacet až třicet minut; občas promíchejte, aby se směs nepřipalovala. Škrob rozmíchejte v trošce vody, přidejte do salsy a pět minut povařte. Podávejte zcela zchladlé, například k sekané s hořčicí a kmínem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...