Pálivá salsa

Pálivá salsa

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 542 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 81 g
Tuky 16 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá omáčka do sendvičů a baget. Pozor, pálí!

Suroviny

cibule 1 ks
najemno, velký
olivový olej 1 PL
rajčata 6 ks
na osminky
sůl
a drcený různobarevný pepř
krupicový cukr 1 PL
citronová štáva 1 ks
z 1 citronu
česnek 1 stroužek
prolisovaný
římský kmín 1 ČL
mletý
1 ks
paprička jalapeño sterilovaná
zázvor (čerstvý) 100 g
čerstvý, nastrouhaný
škrob 1 ČL
na zahuštění

Cibuli osmahněte na oleji doměkka; trvá to asi tři minuty. Pak přidejte rajčata a všechny ostatní suroviny kromě škrobu. Zalijte takovým množstvím vody, abyste získali kašovitou směs. Na mírném plameni vařte dvacet až třicet minut; občas promíchejte, aby se směs nepřipalovala. Škrob rozmíchejte v trošce vody, přidejte do salsy a pět minut povařte. Podávejte zcela zchladlé, například k sekané s hořčicí a kmínem.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit