0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pálivá salsa

Pálivá salsa

3.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 542 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 81 g
Tuky 16 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá omáčka do sendvičů a baget. Pozor, pálí!

Suroviny

cibule 1 ks
najemno, velký
olivový olej 1 PL
rajče 6 ks
na osminky
sůl
a drcený různobarevný pepř
krupicový cukr 1 PL
citronová štáva 1 ks
z 1 citronu
česnek 1 stroužek
prolisovaný
římský kmín 1 ČL
mletý
1 ks
paprička jalapeño sterilovaná
zázvor (čerstvý) 100 g
čerstvý, nastrouhaný
škrob 1 ČL
na zahuštění

Cibuli osmahněte na oleji doměkka; trvá to asi tři minuty. Pak přidejte rajčata a všechny ostatní suroviny kromě škrobu. Zalijte takovým množstvím vody, abyste získali kašovitou směs. Na mírném plameni vařte dvacet až třicet minut; občas promíchejte, aby se směs nepřipalovala. Škrob rozmíchejte v trošce vody, přidejte do salsy a pět minut povařte. Podávejte zcela zchladlé, například k sekané s hořčicí a kmínem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit