Skvělá omáčka do sendvičů a baget. Pozor, pálí!
Suroviny
cibule
1
ks
najemno, velký
olivový olej
1
PL
rajče
6
ks
na osminky
sůl
a drcený různobarevný pepř
krupicový cukr
1
PL
citronová šťáva
1
ks
z 1 citronu
česnek
1
stroužek
prolisovaný
římský kmín
1
ČL
mletý
1
ks
paprička jalapeño sterilovaná
zázvor (čerstvý)
100
g
čerstvý, nastrouhaný
škrob
1
ČL
na zahuštění
Cibuli osmahněte na oleji doměkka; trvá to asi tři minuty. Pak přidejte rajčata a všechny ostatní suroviny kromě škrobu. Zalijte takovým množstvím vody, abyste získali kašovitou směs. Na mírném plameni vařte dvacet až třicet minut; občas promíchejte, aby se směs nepřipalovala. Škrob rozmíchejte v trošce vody, přidejte do salsy a pět minut povařte. Podávejte zcela zchladlé, například k sekané s hořčicí a kmínem.