0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 190 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 19 g
Tuky 7 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurková salsa nastoupí tam, kde chcete předvést víc než jen položit sklenici s okurkami na stůl a zapíchnout do ní vidličku.

Suroviny

střední nakládané
cibule červená ½ ks
nadrobno
citronová šťáva 2 ČL
citronová kůra ½ ČL
kopr 1 PL
najemno
olivový olej 1 ČL
chleba bílý
paštika k podávání

1 Okurky překrojte podélně napůl a pak je pokrájejte na tenké plátky. Promíchejte je s ostatními přísadami a podávejte.

My jsme si salsu dali k chlebu s paštikou, ale výborná je i s uzeným lososem, pošírovanými kuřecími prsíčky nebo s grilovanými rybami. Využijete ji i jako součást náplně do sendvičů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...