0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Okurková salsa

Okurková salsa

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 190 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 19 g
Tuky 7 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurková salsa nastoupí tam, kde chcete předvést víc než jen položit sklenici s okurkami na stůl a zapíchnout do ní vidličku.

Suroviny

okurka 6 ks
střední nakládané
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
citronová štáva 2 ČL
citronová kůra 0.5 ČL
kopr 1 PL
najemno
olivový olej 1 ČL
chleba bílý
paštika k podávání

1 Okurky překrojte podélně napůl a pak je pokrájejte na tenké plátky. Promíchejte je s ostatními přísadami a podávejte.

My jsme si salsu dali k chlebu s paštikou, ale výborná je i s uzeným lososem, pošírovanými kuřecími prsíčky nebo s grilovanými rybami. Využijete ji i jako součást náplně do sendvičů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit