Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrá salsa ze sušených rajčat
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 694 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 37 g
Tuky 51 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka k namáčení, která oživí každé grilované jídlo, ale i pečenou rybu nebo drůbež. Spojuje v sobě ostré koření a pikantní zeleninu, je zároveň navinulá i sladká. Zkrátka – polechtá všechny chuťové pohárky najednou!

Suroviny

sušená rajčata 200 g
v oleji, najemno
garam masala 2 ČL
chilli sušené ½ ČL
najemno
lze nahradit balzamikovým octem
sůl
pepř

Postup

1

Olej z rajčat slijte na pánvičku a vsypte do něj garam masalu i chilli.

2

Za stálého míchání ohřívejte zhruba pět minut, aby se uvolnily všechny vůně.

3

Pak přidejte sušená rajčata, cibuli, víno nebo balzamikový ocet.

4

Zamíchejte, dochuťte solí i pepřem a znovu pečlivě promíchejte.

5

Nechte omáčku vychladnout na pokojovou teplotu a podávejte k masu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

13.07.2008 18:42
Dala by sa garam masala nahradit niecim inym?
02.09.2007 13:33
Recept se nachází v č.6/05, str.82

Apetit magazín