Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrá salsa ze sušených rajčat
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 694 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 37 g
Tuky 51 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka k namáčení, která oživí každé grilované jídlo, ale i pečenou rybu nebo drůbež. Spojuje v sobě ostré koření a pikantní zeleninu, je zároveň navinulá i sladká. Zkrátka – polechtá všechny chuťové pohárky najednou!

Suroviny

sušená rajčata 200 g
v oleji, najemno
garam masala 2 ČL
chilli sušené ½ ČL
najemno
lze nahradit balzamikovým octem
sůl
pepř

Postup

1

Olej z rajčat slijte na pánvičku a vsypte do něj garam masalu i chilli.

2

Za stálého míchání ohřívejte zhruba pět minut, aby se uvolnily všechny vůně.

3

Pak přidejte sušená rajčata, cibuli, víno nebo balzamikový ocet.

4

Zamíchejte, dochuťte solí i pepřem a znovu pečlivě promíchejte.

5

Nechte omáčku vychladnout na pokojovou teplotu a podávejte k masu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Recept se nachází v č.6/05, str.82
Dala by sa garam masala nahradit niecim inym?

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč