0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1015 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 54 g
Tuky 78 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádová salsa se prostě neomrzí. Je to dokonalá klasika jak k nachos, tak skvělý doprovod zahradního grilování. Hodí se k hovězím i kuřecím steakům i rybám. Někdy ji sníte možná ještě dřív, než je maso hotové, protože ji sníte jen tak s bílým pečivem!

Suroviny

olivový olej 2 PL
limetová šťáva 3 PL
česnek 1 stroužek
malý a rozdrcený
chilli paprička 1 ks
malá, bez semínek, najemno
sůl
pepř
rajče 4 ks
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
avokádo 2 ks
zralé
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý

1 Olej a limetovou šťávu prošlehejte s chilli papričkou, česnekem, solí a pepřem.

2 Rajčata nakrájejte na větší kousky a spolu s cibulí smíchejte se zálivkou. Avokáda přepulte, zbavte pecky a dužinu vykrájejte lžičkou.

3 Nasekaný koriandr a avokádo přimíchejte k rajčatové směsi. Podávejte, nejlépe s nachos.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit