0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1015 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 54 g
Tuky 78 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádová salsa se prostě neomrzí. Je to dokonalá klasika jak k nachos, tak skvělý doprovod zahradního grilování. Hodí se k hovězím i kuřecím steakům i rybám. Někdy ji sníte možná ještě dřív, než je maso hotové, protože ji sníte jen tak s bílým pečivem!

Suroviny

olivový olej 2 PL
limetová šťáva 3 PL
česnek 1 stroužek
malý a rozdrcený
chilli paprička 1 ks
malá, bez semínek, najemno
sůl
pepř
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
zralé
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý

Postup

1

Olej a limetovou šťávu prošlehejte s chilli papričkou, česnekem, solí a pepřem.

2

Rajčata nakrájejte na větší kousky a spolu s cibulí smíchejte se zálivkou. Avokáda přepulte, zbavte pecky a dužinu vykrájejte lžičkou.

3

Nasekaný koriandr a avokádo přimíchejte k rajčatové směsi. Podávejte, nejlépe s nachos.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 6/07, str.22

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč