Avokádová salsa se prostě neomrzí. Je to dokonalá klasika jak k nachos, tak skvělý doprovod zahradního grilování. Hodí se k hovězím i kuřecím steakům i rybám. Někdy ji sníte možná ještě dřív, než je maso hotové, protože ji sníte jen tak s bílým pečivem!
Suroviny
olivový olej
2
PL
limetová šťáva
3
PL
česnek
1
stroužek
malý a rozdrcený
chilli paprička
1
ks
malá, bez semínek, najemno
sůl
pepř
rajče
4
ks
cibule červená
1
ks
na tenké plátky
avokádo
2
ks
zralé
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvý
Postup
1
Olej a limetovou šťávu prošlehejte s chilli papričkou, česnekem, solí a pepřem.
2
Rajčata nakrájejte na větší kousky a spolu s cibulí smíchejte se zálivkou. Avokáda přepulte, zbavte pecky a dužinu vykrájejte lžičkou.
3
Nasekaný koriandr a avokádo přimíchejte k rajčatové směsi. Podávejte, nejlépe s nachos.
Komentáře