Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový dort
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Na 8–10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5879 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 416 g
Tuky 432 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort má samá plus: je chutný, efektní a snadný! Pokud nemáte dvě dortové formy, upečte korpusy postupně. Můžete také všechno těsto nalít do větší formy, posléze rozpůlit pilkovým nožem a naplnit a ozdobit asi 500 ml ušlehané smetany a půl kilem jahod.

Suroviny

máslo 180 g
nebo Hera a trocha na vymazání formy
vejce 3 ks
rozšlehané
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
jahodový džem 4 PL
jahody 700 g
máta
lístky na ozdobu

Postup

1

Dvě dortové formy o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Do mísy dejte máslo, cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva a nejlépe elektrickým šlehačem vše utřete.

3

Těsto rozdělte napůl, rozlijte do dortových forem a pečte dvacet pět minut; špejle zapíchnutá do středu dortu musí být po vytažení čistá.

4

Oba korpusy nechte deset minut chladnout ve formách na mřížce. Pak je špachtlí uvolněte od okrajů a dejte dochladnout.

5

Mezitím zbavte jahody stopek a překrájejte je na poloviny. Vychladlé korpusy rozřízněte napůl pilkovým nožem – získáte čtyři pláty.

6

Ušlehejte smetanu do tuha.

7

První plát potřete šlehačkou a poklaďte jahodami, druhý namažte džemem, na třetí opět navršte šlehačku a jahody.

8

Sestavte na sebe, přiklopte posledním plátem, potřete dort šlehačkou (i po obvodu) a ozdobte jahodami a mátou.

Růžová to může být 
Upečte si růžový dort! Balíček mleté bezbarvé želatiny namočte podle návodu na obalu, smíchejte s půl kilogramem rozmixovaných jahod a 100 g cukru. Až začne směs tuhnout, zamíchejte ji do 600 ml smetany ušlehané do tuha. Směsí naplňte a ozdobte dort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

13.12.2007 07:57
Recept se nachází v č. 6/07, str. 46.
16.08.2008 10:24
Dobrý den, připravila jsem tento dort dceři na narozeniny. Byl moc dobrý, jednoduchý na přípravu i zdobení. Hlavně vypadal úžasně. Děkuji. Kristýna PS: Máte u receptu špatnou fotku. Kristýna

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč