Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlý dort z pusinek
dort
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zmrzlý dort z pusinek

4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3485 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 668 g
Tuky 75 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť i vzhled dezertu jako by popíraly, že jeho výroba zabere slabou půlhodinu...

Suroviny

koupený nebo domácí
sněhové pusinky 10 ks
ovocný kompot 250 g
s kousky ovoce
ovoce
drobné, na ozdobu

Postup

1

Kulatou otevírací dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem a na něj dejte piškotový chlebíček nakrájený na plátky. Mezery vyplňte drobnými kousky piškotu (s hotovým korpusem tenhle krok odpadá).

2

Pusinky nalámejte a nasypte do mísy. Přilijte zakysanou smetanu a promíchejte. Tuto směs a zavařeninu přenášejte lžící do formy, ale nemíchejte, aby v ní zůstaly kousky. Povrch zarovnejte plochým nožem a na pracovní desce pak formu sklepejte, aby byl dort kompaktní. Dejte ho do mrazáku.

3

Před podáváním vyjměte z formy a přemístěte na plochý talíř nebo podnos. Ozdobte ovocem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

21.01.2010 22:33
Doporučuji použít čerstvé ovoce, které osvěží velice sladký výsledek.
30.08.2007 17:59
Recept se nachází v č.9/04, str.62

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...