Chuť i vzhled dezertu jako by popíraly, že jeho výroba zabere slabou půlhodinu...
Suroviny
piškotový korpus
1
ks
koupený nebo domácí
sněhové pusinky
10
ks
zakysaná smetana
500
ml
ovocný kompot
250
g
s kousky ovoce
ovoce
drobné, na ozdobu
Postup
1
Kulatou otevírací dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem a na něj dejte piškotový chlebíček nakrájený na plátky. Mezery vyplňte drobnými kousky piškotu (s hotovým korpusem tenhle krok odpadá).
2
Pusinky nalámejte a nasypte do mísy. Přilijte zakysanou smetanu a promíchejte. Tuto směs a zavařeninu přenášejte lžící do formy, ale nemíchejte, aby v ní zůstaly kousky. Povrch zarovnejte plochým nožem a na pracovní desce pak formu sklepejte, aby byl dort kompaktní. Dejte ho do mrazáku.
3
Před podáváním vyjměte z formy a přemístěte na plochý talíř nebo podnos. Ozdobte ovocem.
Komentáře