0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Narozeninový dort pro děti
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 155
Více než hodinu Pro zkušené 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6106 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 645 g
Tuky 326 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lentilky zafungují jako obrovské lákadlo a ozdoba zároveň. Mascarponový zázrak toho ukrývá víc, než myslíte!

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl 1 špetka
vanilkový cukr 2 bal
krupicový cukr 220 g
mouka pšeničná hladká 100 g
škrob 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
tvaroh 750 g
polotučný
citronová šťáva 2 PL
jahodová zavařenina 5 PL
jahody 500 g
rozčtvrcené
lentilky
na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Bílky ušlehejte se čtyřmi lžícemi studené vody na pevný sníh.

3

Poté k nim přidejte špetku soli, jeden vanilkový cukr a 100 g krupicového cukru.

4

Pak do hmoty zašlehejte také žloutky.

5

V jiné míse smíchejte mouku se solamylem a práškem do pečiva. Sypkou směs po částech přidávejte k vajíčkové hmotě. Důkladně, ale zlehka zapracujte.

6

Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní těsto. Pečte zhruba 25 minut.

7

Tvaroh, mascarpone, citronovou šťávu, druhý vanilkový cukr a zbytek krupicového cukru rozmixujte ručním šlehačem do krému.

8

Šlehačku ušlehejte a vmíchejte k mascarpone.

9

Korpus rozřízněte na dvě části, spodní potřete jahodovou zavařeninou a pak i půlkou tvarohového krému.

10

Poklaďte jahodami, přiklopte druhým dílem korpusu.

11

Vršek i boky dortu potřete zbytkem krému. Z lentilek vytvořte jméno oslavence.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Marie Sarsonova

Dort všem moc chutnal. Už na začátku mi bylo divné, proč je tolik ingrediencí na přípravu krému, skutečnost mé dojmy potvrdila. Poloviční množství krému by bohatě stačilo! Jinak díky, skvělý recept!

Marcela Macku

Dort byl vyborny!! Kremu bylo hodne, ale to bylo super. Nahoru jsem dala smes cerstvych jahod, malin a boruvek a trochu zelatiny. Okolo na bok po celem obvodu jsem dala nastrouhanou cokoladu :)

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč