0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový dort s mascarpone

Narozeninový dort pro děti
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový dort s mascarpone

4 / 5. Počet hodnocení: 149
Více než hodinu Pro zkušené 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6106 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 645 g
Tuky 326 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lentilky zafungují jako obrovské lákadlo a ozdoba zároveň. Mascarponový zázrak toho ukrývá víc, než myslíte!

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl 1 špetka
vanilkový cukr 2 bal
krupicový cukr 220 g
mouka pšeničná hladká 100 g
škrob 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
tvaroh 750 g
polotučný
mascarpone 500 g
citronová štáva 2 PL
smetana ke šlehání 1 kelímek
jahodová zavařenina 5 PL
jahody 500 g
rozčtvrcené
lentilky
na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky ušlehejte se čtyřmi lžícemi studené vody na pevný sníh. Poté k nim přidejte špetku soli, jeden vanilkový cukr a 100 g krupicového cukru. Pak do hmoty zašlehejte také žloutky. V jiné míse smíchejte mouku se solamylem a práškem do pečiva. Sypkou směs po částech přidávejte k vajíčkové hmotě. Důkladně, ale zlehka zapracujte.

2 Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní těsto. Pečte zhruba 25 minut.

3 Tvaroh, mascarpone, citronovou šťávu, druhý vanilkový cukr a zbytek krupicového cukru rozmixujte ručním šlehačem do krému. Šlehačku ušlehejte a vmíchejte k mascarpone.

4 Korpus rozřízněte na dvě části, spodní potřete jahodovou zavařeninou a pak i půlkou tvarohového krému. Poklaďte jahodami, přiklopte druhým dílem korpusu. Vršek i boky dortu potřete zbytkem krému. Z lentilek vytvořte jméno oslavence.

Další recept na jahodový dort najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Marie Sarsonova

Dort všem moc chutnal. Už na začátku mi bylo divné, proč je tolik ingrediencí na přípravu krému, skutečnost mé dojmy potvrdila. Poloviční množství krému by bohatě stačilo! Jinak díky, skvělý recept!

Marcela Macku

Dort byl vyborny!! Kremu bylo hodne, ale to bylo super. Nahoru jsem dala smes cerstvych jahod, malin a boruvek a trochu zelatiny. Okolo na bok po celem obvodu jsem dala nastrouhanou cokoladu :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit