Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový dort s mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 171
Do 90 minut Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6106 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 645 g
Tuky 326 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lentilky zafungují jako obrovské lákadlo a ozdoba zároveň. Narozeninový jahodový dort se skládá z jemného korpusu a nadýchaného tvarohového krému. Pro děti naprosto luxusní kombinace, kterou doplní už jen patřičný počet svíček. Tento recept na dětský narozeninový dort s kterému z mascarpone toho ukrývá víc, než myslíte!

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl 1 špetka
škrob 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
tvaroh 750 g
polotučný
jahodová zavařenina 5 PL
jahody 500 g
rozčtvrcené
lentilky
na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Bílky ušlehejte se čtyřmi lžícemi studené vody na pevný sníh.

3

Poté k nim přidejte špetku soli, jeden vanilkový cukr a 100 g krupicového cukru.

4

Pak do hmoty zašlehejte také žloutky.

5

V jiné míse smíchejte mouku se solamylem a práškem do pečiva. Sypkou směs po částech přidávejte k vajíčkové hmotě. Důkladně, ale zlehka zapracujte.

6

Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní těsto. Pečte zhruba 25 minut.

7

Tvaroh, mascarpone, citronovou šťávu, druhý vanilkový cukr a zbytek krupicového cukru rozmixujte ručním šlehačem do krému.

8

Šlehačku ušlehejte a vmíchejte k mascarpone.

9

Korpus rozřízněte na dvě části, spodní potřete jahodovou zavařeninou a pak i půlkou tvarohového krému.

10

Poklaďte jahodami, přiklopte druhým dílem korpusu.

11

Vršek i boky dortu potřete zbytkem krému. Z lentilek vytvořte jméno oslavence.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

06.05.2018 20:38

Dort byl vyborny!! Kremu bylo hodne, ale to bylo super. Nahoru jsem dala smes cerstvych jahod, malin a boruvek a trochu zelatiny. Okolo na bok po celem obvodu jsem dala nastrouhanou cokoladu :)

21.09.2014 18:39

Dort všem moc chutnal. Už na začátku mi bylo divné, proč je tolik ingrediencí na přípravu krému, skutečnost mé dojmy potvrdila. Poloviční množství krému by bohatě stačilo! Jinak díky, skvělý recept!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...