Jahodový dort s mascarpone

Jahodový dort s mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (134)
Do hodiny Pro zkušené 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6282 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 793 g
Tuky 296 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lentilky zafungují jako obrovské lákadlo a ozdoba zároveň. Mascarponový zázrak toho ukrývá víc, než myslíte!

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl špetka
vanilkový cukr 2 bal
krupicový cukr 220 g
mouka pšeničná hladká 100 g
škrob 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
750 g
polotučný tvaroh
mascarpone 500 g
citronová štáva 2 PL
smetana ke šlehání 1 kelímek
jahodová zavařenina 5
jahody 500 g
rozčtvrcené
Lentilky na ozdobu

Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky ušlehejte se čtyřmi lžícemi studené vody na pevný sníh. Poté k nim přidejte špetku soli, jeden vanilkový cukr a 100 g krupicového cukru. Pak do hmoty zašlehejte také žloutky. V jiné míse smíchejte mouku se solamylem a práškem do pečiva. Sypkou směs po částech přidávejte k vajíčkové hmotě. Důkladně, ale zlehka zapracujte.

Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní těsto. Pečte zhruba 25 minut.

Tvaroh, mascarpone, citronovou šťávu, druhý vanilkový cukr a zbytek krupicového cukru rozmixujte ručním šlehačem do krému. Šlehačku ušlehejte a vmíchejte k mascarpone.

Korpus rozřízněte na dvě části, spodní potřete jahodovou zavařeninou a pak i půlkou tvarohového krému. Poklaďte jahodami, přiklopte druhým dílem korpusu. Vršek i boky dortu potřete zbytkem krému. Z lentilek vytvořte jméno oslavence.

Další recept na jahodový dort najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit