0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový dort
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 8–10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5879 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 416 g
Tuky 432 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort má samá plus: je chutný, efektní a snadný! Pokud nemáte dvě dortové formy, upečte korpusy postupně. Můžete také všechno těsto nalít do větší formy, posléze rozpůlit pilkovým nožem a naplnit a ozdobit asi 500 ml ušlehané smetany a půl kilem jahod.

Suroviny

máslo 180 g
nebo Hera a trocha na vymazání formy
krupicový cukr 180 g
vejce 3 ks
rozšlehané
mouka pšeničná polohrubá 180 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
smetana ke šlehání 750 ml
jahodový džem 4 PL
jahody 700 g
máta
lístky na ozdobu

Postup

1

Dvě dortové formy o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Do mísy dejte máslo, cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva a nejlépe elektrickým šlehačem vše utřete.

3

Těsto rozdělte napůl, rozlijte do dortových forem a pečte dvacet pět minut; špejle zapíchnutá do středu dortu musí být po vytažení čistá.

4

Oba korpusy nechte deset minut chladnout ve formách na mřížce. Pak je špachtlí uvolněte od okrajů a dejte dochladnout.

5

Mezitím zbavte jahody stopek a překrájejte je na poloviny. Vychladlé korpusy rozřízněte napůl pilkovým nožem – získáte čtyři pláty.

6

Ušlehejte smetanu do tuha.

7

První plát potřete šlehačkou a poklaďte jahodami, druhý namažte džemem, na třetí opět navršte šlehačku a jahody.

8

Sestavte na sebe, přiklopte posledním plátem, potřete dort šlehačkou (i po obvodu) a ozdobte jahodami a mátou.

Růžová to může být 
Upečte si růžový dort! Balíček mleté bezbarvé želatiny namočte podle návodu na obalu, smíchejte s půl kilogramem rozmixovaných jahod a 100 g cukru. Až začne směs tuhnout, zamíchejte ji do 600 ml smetany ušlehané do tuha. Směsí naplňte a ozdobte dort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Dobrý den, připravila jsem tento dort dceři na narozeniny. Byl moc dobrý, jednoduchý na přípravu i zdobení. Hlavně vypadal úžasně. Děkuji. Kristýna PS: Máte u receptu špatnou fotku. Kristýna

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit