0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový dort
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 8–10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5879 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 416 g
Tuky 432 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort má samá plus: je chutný, efektní a snadný! Pokud nemáte dvě dortové formy, upečte korpusy postupně. Můžete také všechno těsto nalít do větší formy, posléze rozpůlit pilkovým nožem a naplnit a ozdobit asi 500 ml ušlehané smetany a půl kilem jahod.

Suroviny

máslo 180 g
nebo Hera a trocha na vymazání formy
krupicový cukr 180 g
vejce 3 ks
rozšlehané
mouka pšeničná polohrubá 180 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
jahodový džem 4 PL
jahody 700 g
máta
lístky na ozdobu

Postup

1

Dvě dortové formy o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Do mísy dejte máslo, cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva a nejlépe elektrickým šlehačem vše utřete.

3

Těsto rozdělte napůl, rozlijte do dortových forem a pečte dvacet pět minut; špejle zapíchnutá do středu dortu musí být po vytažení čistá.

4

Oba korpusy nechte deset minut chladnout ve formách na mřížce. Pak je špachtlí uvolněte od okrajů a dejte dochladnout.

5

Mezitím zbavte jahody stopek a překrájejte je na poloviny. Vychladlé korpusy rozřízněte napůl pilkovým nožem – získáte čtyři pláty.

6

Ušlehejte smetanu do tuha.

7

První plát potřete šlehačkou a poklaďte jahodami, druhý namažte džemem, na třetí opět navršte šlehačku a jahody.

8

Sestavte na sebe, přiklopte posledním plátem, potřete dort šlehačkou (i po obvodu) a ozdobte jahodami a mátou.

Růžová to může být 
Upečte si růžový dort! Balíček mleté bezbarvé želatiny namočte podle návodu na obalu, smíchejte s půl kilogramem rozmixovaných jahod a 100 g cukru. Až začne směs tuhnout, zamíchejte ji do 600 ml smetany ušlehané do tuha. Směsí naplňte a ozdobte dort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 6/07, str. 46.

Anonym

Dobrý den, připravila jsem tento dort dceři na narozeniny. Byl moc dobrý, jednoduchý na přípravu i zdobení. Hlavně vypadal úžasně. Děkuji. Kristýna PS: Máte u receptu špatnou fotku. Kristýna

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč