0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pampeliškový med
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné asi na 1 až 1 a 1/2 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8072 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 2012 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Želé s vůní pampelišek...

Suroviny

jedlé květy 365 ks
pampelišky
krystalový cukr 2 kg

Postup

1

Omyté pampeliškové květy vložte do čtyřlitrového hrnce a přelijte dvěma litry vody. Čtvrt hodiny povařte.

2

Do druhého dne nechte květy louhovat, pak je vymačkejte přes plátno.

3

Přidejte citrony (nakrájené na kolečka a zbavené pecek) a cukr.

4

Vařte hodinu až devadesát minut; občas promíchejte zcela čistou, nejlépe novou vařečkou.

5

Horké plňte do sklenic, zavíčkujte je a obraťte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Kto vymyslel ten úžasný počet kvetov? Naozaj ich je treba toľko ako dní v roku, nedal sa použíť odhad v gramoch?

Anonym

Ten počet bude asi odhadnutý. Mám skoro stejný recept, tam se uvádí 400 květů. Každý květ váží jinak. Děti se při sbírání počítáním bavily. A výsledek je fakt výborný.

Vilma Doubková

Chtěla bych se zeptat,nemá-li někdo zkušenost s tekutostí tohoto medu-připadá mi moc tekutý!za jak dlouho ztuhne?Popřípadě čím by se dal upravit,aby konzistence byla tužší?

Lucie Smetanová

K čemu se pak dá tento med použít? Podobně jako med včelí, ke slazení čaje, nebo má i jiné využití?

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...