Sýr dodává lahodnou pikantnost sladkým hruškám – příloze z jednoho pekáče.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
cibule
2
ks
červená, oloupaná, na klínky
hruška
2
ks
velké, neoloupané, rozčtvrcené, bez jádřince
rozmarýn
snítek
jen nasekané lístky
4
ks
vepřová kotleta lze nahradit řízky, každý cca 180g, bez přebytečného tuku
sýr
50
g
modrou plísní, na kostičky
sůl
pepř
Olej zahřejte v pekáčku na plotně (položte přes dva hořáky), vsypte cibuli, hrušky, většinu rozmarýnu, osolte a opepřete. Opékejte pět minut, jen co směs začne karamelizovat.
Rozpalte gril (i v troubě) nebo jen troubu na nejvyšší teplotu. Kotletky osolte a opepřete, rozložte do pekáčku k hruškám a na sporáku opékejte asi pět minut. V polovině obraťte, aby bylo maso z obou stran zlatavé a uvnitř propečené. Posypte zbylým rozmarýnem a kostičkami sýra, vložte pod gril a zapečte, až se sýr začne rozpouštět. Ihned podávejte.
Komentáře
Anonym
21.01.2010 22:21
Báječné!
Anonym
24.04.2010 12:13
Jediněčná kombinace chutí, výborné