Vtipné a rychlé. Vyberte si přílohu: skvělé i s těstovinami či bramborami.
Suroviny
Postup
V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky.
Vsypte nejdříve kousky cibule, potom nadrcený česnek a nakonec plátky hub; osolte a opepřete. Za občasného promíchání směs opékejte ještě tři až čtyři minuty. Hlídejte si čas, ať nevypečete šťávu.
Vmíchejte smetanu a hořčici, vsypte bylinky a opět promíchejte. Jakmile smetana získá tekutější konzistenci, stáhněte pokrm z ohně.
Podávejte s rýží a zeleninou. Ideální chuťovou kombinaci vytvoří baby karotka (nabízí například Bonduelle) – můžete ji buď dietně uvařit v páře, anebo v mikrovlnné troubě, nebo (pro labužníky) krátce osmahnout na másle. Lahodné jsou také kapustičky orestované na másle; klidně je podávejte spolu s baby karotkou.
Komentáře
Anonym
29.03.2006 14:53
Vepřové na horčici
Anonym
23.02.2007 19:26
Stroganoff ?
Anonym
31.08.2007 10:00
Apetit 2/05
Anonym
30.09.2007 13:11
Vepřové