Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na hořčici a smetaně
Vepřové na hořčici a smetaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové na hořčici a smetaně

4.7/5 Počet hodnocení: 34
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 41 g
Tuky 97 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové na hořčici a smetaně je rychlé a vtipné jídlo, ke kterému stačí pouze vybrat přílohu. Hodí se k němu těstoviny, ale také brambory. Vepřové plátky jsou výborné také s vařenou (či dušenou) zeleninou. My k nim naservírovali mrkvičku a kapustičky. Jestli připravíte obojí, nebo si vyberete jen jeden druh zeleniny, necháme na vás. Vepřové v hořčičné omáčce chutná i dětem.

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenka 700 g
nakrájená na tenké plátky
velká, tence nakrájená
česnek 2 stroužky
rozdrcený
jiných čerstvých hub, nakrájené na plátky
hořčice hrubozrnná 2 PL
lze nahradit kremžskou hořčicí
bylinky 1 hrst
čerstvé, nasekané
sůl
pepř
baby mrkev 1 bal
či kapustiček, chcete-li i obou druhů zeleniny

Postup

1

V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky.

2

Vsypte nejdříve kousky cibule, potom nadrcený česnek a nakonec plátky hub; osolte a opepřete. Za občasného promíchání směs opékejte ještě tři až čtyři minuty. Hlídejte si čas, ať nevypečete šťávu.

3

Vmíchejte smetanu a hořčici, vsypte bylinky a opět promíchejte. Jakmile smetana získá tekutější konzistenci, stáhněte pokrm z ohně.

4

Podávejte s rýží a zeleninou. Ideální chuťovou kombinaci vytvoří baby karotka (nabízí například Bonduelle) – můžete ji buď dietně uvařit v páře, anebo v mikrovlnné troubě, nebo (pro labužníky) krátce osmahnout na másle. Lahodné jsou také kapustičky orestované na másle; klidně je podávejte spolu s baby karotkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

30.09.2007 13:11
Výborné a rychlé, moc doporučuji.... nedá se to ani zkazit. prostě báječné.
31.08.2007 10:00
Recept se nachází v č.2/05, str.10
23.02.2007 19:26
Este trochu cesnaku a je to Stroganoff, nie ?
29.03.2006 14:53
Jo, tak tento recept neměl chybu :-) A k tomu baby karotka od Bonduelle.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...