Vepřové na hořčici a smetaně

Vepřové na hořčici a smetaně

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (24)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 156 g
Cukr 41 g
Tuky 97 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vtipné a rychlé. Vyberte si přílohu: skvělé i s těstovinami či bramborami.

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenka 700 g
nakrájená na tenké plátky
cibule 2 ks
tence nakrájené
česnek 2 stroužky
rozdrcený
žampiony 200 g
nakrájené na plátky
zakysaná smetana 200 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
Amora
bylinky 1 hrst
čerstvé, nasekané
sůl
baby mrkev 1
pepř
1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule, potom nadrcený česnek a nakonec plátky hub; osolte a opepřete. Za občasného promíchání směs opékejte ještě tři až čtyři minuty. Hlídejte si čas, ať nevypečete šťávu.

2. Vmíchejte smetanu a hořčici, vsypte bylinky a opět promíchejte. Jakmile smetana získá tekutější konzistenci, stáhněte pokrm z ohně. Podávejte s rýží a zeleninou. Ideální chuťovou kombinaci vytvoří baby karotka (nabízí například Bonduelle) – můžete ji buď dietně uvařit v páře, anebo v mikrovlnné troubě, nebo (pro labužníky) krátce osmahnout na másle. Lahodné jsou také kapustičky orestované na másle; klidně je podávejte spolu s baby karotkou.
 

Komentáře

Výborné a rychlé, moc doporučuji.... nedá se to ani zkazit. prostě báječné.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit