Recepty s hruškami
Hrušky jsou velmi šťavnaté ovoce, které se vyznačuje sladkou chutí. Skvěle chutnají čerstvé syrové, hodí se také k zavařování, na výrobu šťávy, pro přípravu hruškových povidel či koláčů a buchet. Z hrušek lze vyrobit i skvělý mošt a pálenku.
...
- Hrušky pocházejí z Asie. Vyžadují mírné a teplé podnebí, nesnášejí však velké vedra.
- Hruška obsahuje až 84% vody.
- Z vitamínů obsahuje vitamin A, vitamin B1-thiamin, B2-riboflavin, B3-niacin, B5-kyselina pantotenová, B6-pyridoxin, B9-kyselina listová, vitamin C, E, K, z minerálů obsahuje vápník, železo, hořčík, mangan , měď, fosfor, draslík, zinek.
- Hrušky prospívají trávení, zbavují tělo volných radikálů, snižují krevní tlak, regulují objem vody v těle a udržují i zdravou pleť i vlasy.
Celý popis