Pečená kachna

Pečená kachna

3.6 / 5. Počet hodnocení: 84
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 524 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 2 g
Tuky 39 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Na závěr necháme více opéct, přímo zezlátnout.

Suroviny

kachna 1 ks
asi 1,8 kg
kmín 4 PL
sůl
na dochucení

1 Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů. Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.

Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Jana Jeřábková

Je to nebe v hubě stačí najít odvahu výsledek stojí za to!

Obchod Apetit