Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Na závěr necháme více opéct, přímo zezlátnout.
Suroviny
kachna
1
ks
asi 1,8 kg
kmín
4
PL
sůl
na dochucení
1 Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů. Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.
2 Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.
Komentáře
Jana Jeřábková
17.12.2008 10:41
Pečená kachna
Veronika Kropáčová
31.10.2014 08:13
musím jen souhlasit:) kachna
musím jen souhlasit:) kachna výtečná. Pekla jsem jí 3 hodiny a úplně to stačilo a byla výtečná