0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená kachna

Pečená kachna

4.6/5 Počet hodnocení: 88
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 524 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 2 g
Tuky 39 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Pečená kachna je vydatné pohoštění na slavnostní nedělní oběd. Aby byla dokonalá, necháme ji na závěr více opéct, přímo zezlátnout.

 

Suroviny

asi 1,8 kg
kmín 4 PL
sůl
na dochucení

Postup

1

Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů.

2

Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.

3

Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Jana Jeřábková

Je to nebe v hubě stačí najít odvahu výsledek stojí za to!

Veronika Kropáčová

musím jen souhlasit:) kachna výtečná. Pekla jsem jí 3 hodiny a úplně to stačilo a byla výtečná

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč