0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečená kachna s medem & sezamem

Pomalu pečená kachna s medem & sezamem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomalu pečená kachna s medem & sezamem

4.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 757 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 61 g
Tuky 34 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá kachna, kterou si můžete upéct na Vánoce, Boží hod, Nový rok nebo jen tak.

Suroviny

o váze 1,5-2 kg
sůl mořská 2 ČL
hrubá
pepř
čerstvě mletý
med 4 PL
sezamová semínka 2 ČL
Na omáčku
vývar kuřecí 150 ml
může být i z kostky
máslo
kousek

1 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete. Položte ji na mřížku, dejte do pekáče a pečte hodinu a půl. Pak kachnu dejte stranou a z pekáče slijte vypečený tuk.

2 Vraťte kachnu do pekáče a polijte ji třemi lžícemi medu – hlavně stehna a prsíčka. Pečte další hodinu, přelévejte, a deset minut před koncem pečení ji posypte sezamem. Hotovou kachnu sundejte z plechu, nechte ji 10–15 minut odpočívat, a pak ji přelijte zbývající lžící medu.

Nyní připravte omáčku: z pekáče slijte všechen tuk a nechte na něm jen trochu vypečené šťávy s medem. Pekáč postavte na sporák. Jakmile začne obsah syčet a karamelizovat, přilijte červené víno a svařte ho na třetinu. Pak přilijte vývar a několik minut vařte, aby omáčka zhoustla. Zjemněte ji máslem, osolte, opepřete, a pokud chcete, proceďte.

NĚCO NAVÍC 
Jestliže máte rádi hustší omáčky, přidejte oříšek másla a 1 lžičku kukuřičného škrobu a povařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč