0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na kuchařku: Hovory s řezníkem

kniha Hovory s řezníkem
ZDROJ: Knihcentrum.cz
sdílet:

Po úspěšné Kuchařce pro dceru a po Vánoční kuchařce pro dceru napsala Jana Florentýna Zatloukalová další kuchařskou knihu pro úplné začátečníky. Voní po mase stejně jako její oblíbené řeznictví a autorka slibuje, že s jejími recepty a radami uspějete v kuchyni hned napoprvé.

V knize Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí vás spolu se svým řezníkem Františkem Kšánou provede výběrem masa a přípravou masitých jídel z české i světové kuchyně. Od jednoduchých kuliček z mletého masa až po slavnostní svíčkovou. Všechno po malých porcích pěkně krok za krokem.

Autorka o své knižní škole vaření říká: „Nechci po vás žádné výmyky a přemety, když kotrmelec stačí.“ A tak vás nebude nutit používat vývar tam, kde stačí víno nebo voda, shánět desítky surovin tam, kde si vystačíte jen s několika základními. Nebude vám také vnucovat žádné složité experimenty s nejistým výsledkem. Radši vás seznámí s klasikou, po které se budou všichni olizovat. V některých ohledech je však přísná a klade důraz na správné suroviny a postupy. Nedovolí vám vařit rajskou z protlaku, ale jen z na slunci vyzrálých rajčat, a základ na bílou omáčku si připravíte vždy s máslem a poctivým vývarem. Výsledkem bude jídlo, za které sklidíte pochvalu. A ze stolu pak prázdné talíře.

Největší překvapení si Jana Florentýna Zatloukalová nechala na konec, když povýšila na mistrovský kousek obehraný evergreen českých ‚meníček‘. Který? To už si budete muset přečíst sami. Knihu Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí koupíte za 599 Kč na www.smartpress.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit