Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na kuchařku: Hovory s řezníkem

kniha Hovory s řezníkem
ZDROJ: Knihcentrum.cz
sdílet:

Po úspěšné Kuchařce pro dceru a po Vánoční kuchařce pro dceru napsala Jana Florentýna Zatloukalová další kuchařskou knihu pro úplné začátečníky. Voní po mase stejně jako její oblíbené řeznictví a autorka slibuje, že s jejími recepty a radami uspějete v kuchyni hned napoprvé.

V knize Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí vás spolu se svým řezníkem Františkem Kšánou provede výběrem masa a přípravou masitých jídel z české i světové kuchyně. Od jednoduchých kuliček z mletého masa až po slavnostní svíčkovou. Všechno po malých porcích pěkně krok za krokem.

Autorka o své knižní škole vaření říká: „Nechci po vás žádné výmyky a přemety, když kotrmelec stačí.“ A tak vás nebude nutit používat vývar tam, kde stačí víno nebo voda, shánět desítky surovin tam, kde si vystačíte jen s několika základními. Nebude vám také vnucovat žádné složité experimenty s nejistým výsledkem. Radši vás seznámí s klasikou, po které se budou všichni olizovat. V některých ohledech je však přísná a klade důraz na správné suroviny a postupy. Nedovolí vám vařit rajskou z protlaku, ale jen z na slunci vyzrálých rajčat, a základ na bílou omáčku si připravíte vždy s máslem a poctivým vývarem. Výsledkem bude jídlo, za které sklidíte pochvalu. A ze stolu pak prázdné talíře.

Největší překvapení si Jana Florentýna Zatloukalová nechala na konec, když povýšila na mistrovský kousek obehraný evergreen českých ‚meníček‘. Který? To už si budete muset přečíst sami. Knihu Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí koupíte za 599 Kč na www.smartpress.cz.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...