4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1106 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 11 g
Tuky 70 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) vy­užívá předního hovězího; podušení v pikantní směsi mu dodá správný říz.

Suroviny

hovězí maso 500 g
libové
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
pokrájená
česnek 2 stroužky
rozdrcený
1 PL
mexické koření směs např

Postup

1

500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu.

2

Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.

3

Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku.

4

Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem.

5

Vždy na 1 hotovou tortilu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte.

Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.

Komentáře

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit