0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové tortily
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2555 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 223 g
Tuky 109 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) vy­užívá předního hovězího; podušení v pikantní směsi mu dodá správný říz.

Suroviny

libové
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
pokrájená
česnek 2 stroužky
rozdrcený
koření 1 PL
mexická směs
sůl a pepř
tortilla 4 ks
hlávkový salát 1 ks
paprika červená 1 ks
nakrájená
nakrájené

Postup

1

500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu.

2

Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.

3

Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku.

4

Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem.

5

Vždy na 1 hotovou tortilu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte.

Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

A de je recept na tu placku?

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.84

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč