Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) využívá předního hovězího; podušení v pikantní směsi mu dodá správný říz.
Suroviny
Postup
500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu.
Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.
Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku.
Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem.
Vždy na 1 hotovou tortilu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte.
Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.
Komentáře