0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové tortily
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2555 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 223 g
Tuky 109 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) vy­užívá předního hovězího; podušení v pikantní směsi mu dodá správný říz.

Suroviny

hovězí maso 500 g
libové
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
pokrájená
česnek 2 stroužky
rozdrcený
koření 1 PL
mexická směs
sůl a pepř
tortilla 4 ks
hlávkový salát 1 ks
paprika červená 1 ks
nakrájená
rajče 2 ks
nakrájené
limeta 1 ks
zakysaná smetana 1 ks

Postup

1

500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu.

2

Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.

3

Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku.

4

Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem.

5

Vždy na 1 hotovou tortilu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte.

Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.

Související články

Tortilla wrap: Poznejte jídlo, které ovládlo internet
  • Tipy a triky

Tortilla wrap: Poznejte jídlo, které ovládlo internet

Milujete tortilly? A taky vám většina dresingu během pojídání vyteče ze spodní části? Ačkoli jste doma zkoušeli snad sto způsobů, jak tortillu zabalit, nikdy vám to tak úplně nevyšlo? Máme pro vás řešení. Šikovní uživatelé sociální sítě...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit