Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové tortily
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2555 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 223 g
Tuky 109 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) vy­užívá předního hovězího; podušení v pikantní směsi mu dodá správný říz.

Suroviny

libové
rostlinný olej 2 PL
pokrájená
česnek 2 stroužky
rozdrcený
koření 1 PL
mexická směs
sůl a pepř
hlávkový salát 1 ks
nakrájená
nakrájené

Postup

1

500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu.

2

Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.

3

Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku.

4

Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem.

5

Vždy na 1 hotovou tortilu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte.

Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:23
Recept se nachází v č.6/05, str.84
22.05.2007 11:14
A de je recept na tu placku?

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...