Cukroví z brambor není v Americe žádnou novinkou, jeho celý název je Old Fashioned Potatoe Candy, což značí, že jde o pořádné retro. Ve Spojených státech se připravuje na Vánoce a Velikonoce a jeho příprava je jednoduchá!
Na výrobu bramborového cukroví budete potřebovat jen čtyři ingredience. Kombinace moučkového cukru a brambor vás možná překvapí, ale nenechte se odradit!
Poznámky k receptu
- Tento recept je neuvěřitelně snadný, pozor si musíte dát jen na množství moučkového cukru. Stačí přestat přidávat, jakmile dosáhnete těsta, které se dá vyválet.
- Těsto schne poměrně rychle, takže pracujte v tempu.
- Neplýtvejte přebytečným těstem, které odříznete! Srolujte ho zpět do klubíčka, vytvarujte kuličky a obalte je kakaem.
Co se týče náplně, možností je mnoho! Můžete použít arašídové máslo, jakékoliv ořechové máslo, vyzkoušet můžete marmeládu nebo lemon curd.
Recept na bramborové cukroví
- 105 g do měkka uvařených brambor
- 113 g změklého másla
- 800-900 g moučkového cukru (plus další na posypání)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- Krémové arašídové máslo (na náplň)
Vychlazené brambory rozmixujte s máslem na kaši, přidejte vanilkový extrakt a postupně do ní přimíchávejte moučkový cukr. Až vznikne hladké těsto, přendejte ho na pečící papír a rozválejte na zhruba 1 cm tlustou placku. Odřízněte kraje, potřete těsto arašídovým máslem a zarolujte jako roládu. Dejte ji na hodinu do lednice a pak nakrájejte na kolečka.
Zdroj: Bellyful, The Country Cook, Taste Made