Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečené cukroví z brambor? Tenhle originální recept určitě neznáte a možná se stane hitem letošních Vánoc

Bramborové cukroví
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Cukroví z brambor není v Americe žádnou novinkou, jeho celý název je Old Fashioned Potatoe Candy, což značí, že jde o pořádné retro. Ve Spojených státech se připravuje na Vánoce a Velikonoce a jeho příprava je jednoduchá! 

Na výrobu bramborového cukroví budete potřebovat jen čtyři ingredience. Kombinace moučkového cukru a brambor vás možná překvapí, ale nenechte se odradit!

Poznámky k receptu 

  • Tento recept je neuvěřitelně snadný, pozor si musíte dát jen na množství moučkového cukru. Stačí přestat přidávat, jakmile dosáhnete těsta, které se dá vyválet.  
  • Těsto schne poměrně rychle, takže pracujte v tempu. 
  • Neplýtvejte přebytečným těstem, které odříznete! Srolujte ho zpět do klubíčka, vytvarujte kuličky a obalte je kakaem. 

Co se týče náplně, možností je mnoho! Můžete použít arašídové máslo, jakékoliv ořechové máslo, vyzkoušet můžete marmeládu nebo lemon curd.  

Recept na bramborové cukroví 

  • 105 g do měkka uvařených brambor 
  • 113 g změklého másla 
  • 800-900 g moučkového cukru (plus další na posypání) 
  • 2 lžičky vanilkového extraktu 
  • Krémové arašídové máslo (na náplň) 

Vychlazené brambory rozmixujte s máslem na kaši, přidejte vanilkový extrakt a postupně do ní přimíchávejte moučkový cukr. Až vznikne hladké těsto, přendejte ho na pečící papír a rozválejte na zhruba 1 cm tlustou placku. Odřízněte kraje, potřete těsto arašídovým máslem a zarolujte jako roládu. Dejte ji na hodinu do lednice a pak nakrájejte na kolečka. 

Zdroj: Bellyful, The Country Cook, Taste Made

Související články

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč