Makovo-kokosový šnek a kuličky

Makovo-kokosový šnek a kuličky

3.6 / 5. Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 25 šneků nebo 50 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3561 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 258 g
Tuky 276 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept mi předala maminka a té zase její maminka. Nejlepší na něm je, že se z něj dají udělat kuličky i šneci,“ prozrazuje Jarmila Křížová z Cukrářství a perníkářství Pusinka.

Suroviny

Na makovou hmotu
sezamová semínka 50 g
mák mletý 50 g
vlašské ořechy 50 g
mleté
sušené švestky 50 g
odpeckované, umleté v mlýnku na maso nebo najemno rozsekané v robotu
med 100 g
tekutý
Na kokosovou hmotu
kokos strouhaný 170 g
+ navíc na obalení
med 100 g
tekutý
máslo 100 g
rum 2 PL

1 Promíchejte přísady na makovou hmotu. Zvlášť promíchejte suroviny na kokosovou hmotu.

2 Makovou hmotu rozválejte mezi dvěma mikrotenovými sáčky nebo archy potravinářské fólie. Potřete ji zlehka kokosovou náplní.

3 Opět přiložte mikroten (nebo fólii) a hmotu válečkem vyrovnejte. Stočte jako roládu, obalte v kokosu a nechte ztuhnout v lednici. Potom krájejte
na 1cm silná kolečka – šneky, které můžete vložit do papírových košíčků.

4 Z obou hmot také můžete vytvarovat kuličky. Ty kokosové pak obalte ve strouhaném kokosu.

NĚCO NAVÍC
Pro ještě větší efekt ozdobte kuličky sušenými brusinkami. Kousky zatlačte shora lehce do hmoty, aby při manipulaci neodpadly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit