„Recept mi předala maminka a té zase její maminka. Nejlepší na něm je, že se z něj dají udělat kuličky i šneci,“ prozrazuje Jarmila Křížová z Cukrářství a perníkářství Pusinka.
Suroviny
Postup
Promíchejte přísady na makovou hmotu. Zvlášť promíchejte suroviny na kokosovou hmotu.
Makovou hmotu rozválejte mezi dvěma mikrotenovými sáčky nebo archy potravinářské fólie. Potřete ji zlehka kokosovou náplní.
Opět přiložte mikroten (nebo fólii) a hmotu válečkem vyrovnejte. Stočte jako roládu, obalte v kokosu a nechte ztuhnout v lednici. Potom krájejte
na 1cm silná kolečka – šneky, které můžete vložit do papírových košíčků.
Z obou hmot také můžete vytvarovat kuličky. Ty kokosové pak obalte ve strouhaném kokosu.
NĚCO NAVÍC
Pro ještě větší efekt ozdobte kuličky sušenými brusinkami. Kousky zatlačte shora lehce do hmoty, aby při manipulaci neodpadly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7 druhů cukroví podle cukrářů(7 receptů )
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )
- 29 nejlepších receptů na nepečené cukroví na poslední chvíli: Připravte si doutníčky, mozartovy koule, čertíky a dalších 29 druhů(29 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )